Έξυπνες αυτόνομες γωνιές ανακύκλωσης σε 15 σχολεία της Καλλιθέας
Οι έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενώ στα 6 ρεύματα ανακύκλωσης που διαθέτουν θα έχουν διπλή είσοδο ώστε να χρησιμοποιούνται και μέσα από τα σχολεία αλλά και από τους διερχόμενους

Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο, προϋπολογισμού 4.090.422,18€ «Δράσεις για τη χωριστή συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων αστικών βιοαποβλήτων και δημιουργία Έξυπνων και Ενεργειακά Αυτόνομων Γωνιών Ανακύκλωσης για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας στο Δήμο Καλλιθέας»

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της τοποθέτησης σημείων ανακύκλωσης σε 15 σχολεία της Καλλιθέας. Οι έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενώ στα 6 ρεύματα ανακύκλωσης που διαθέτουν θα έχουν διπλή είσοδο ώστε να χρησιμοποιούνται και μέσα από τα σχολεία αλλά και από τους διερχόμενους.
  • Την τοποθέτηση ελεγχόμενων συσκευών φόρτισης βιώσιμων μέσων μετακίνησης που είθισται να χρησιμοποιούνται πολύ από τα παιδιά, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, κ.τ.λ.
  • Την τοποθέτηση 100 σύγχρονων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων βιοαποβλήτων, με ιδιαίτερες τεχνικές δυνατότητες για την πιο αποτελεσματική αποκομιδή και την μεγαλύτερη οικονομία από το λειτουργικό κόστος της υπηρεσίας. Για την συλλογή και μεταφορά πράσινων και οικιακών βιοαποβλήτων το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια δύο οχημάτων, ένα φορτηγό με γερανό και αρπάγη και ένα ακόμη απορριμματοφόρο για τη συλλογή βιοαποικοδομήσιμων απορριμμάτων, χωρητικότητας 14 κ.μ. με σύστημα πλύσης κάδων και μηχανισμό ζύγισης.
  • Τέλος, πολύ σημαντικές είναι και οι δράσεις ενημέρωσης, για το σύνολο του έργου γύρω από τα ζητήματα της “Ανακύκλωσης”, της “Κυκλικής Οικονομίας”, της “Καθαριότητας” και των “Βιοαποβλήτων”.

Πρόκειται για δράσεις που χρησιμοποιούν συνδυαστικά τα κλασικά και τα σύγχρονα μέσα όπως πινακίδες ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, έντυπο υλικό ενημέρωσης, διοργάνωση και υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και ημερίδας, ευφυείς εφαρμογές για την εκπαίδευση και επιβράβευση αλλά και σχεδιασμό και ανάπτυξη δυναμικού δικτυακού ιστότοπου.

Ο σκοπός των δράσεων είναι όχι απλά να παραθέσουν πληροφορίες αλλά να προσφέρουν ερεθίσματα και να επιτύχουν την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση – πληροφόρηση, αλλά και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tourismos
Ξένοι… ερωτευμένοι με την Ελλάδα – Η ελληνική πόλη που τους κέρδισε όλους
Αύξηση αφίξεων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο – Πτώση από Γαλλία – Θεσσαλία η πρωταθλήτρια στην τουριστική εμπειρία
Ξένοι… ερωτευμένοι με την Ελλάδα – Η ελληνική πόλη που τους κέρδισε όλους
texniti noimosini
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη ανέλαβε… διευθυντής: Το πείραμα της Anthropic και τα όριά του
Ένα πρωτοποριακό πείραμα με Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη αποκαλύπτει τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους της χρήσης της σε θέσεις διοίκησης
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη ανέλαβε… διευθυντής: Το πείραμα της Anthropic και τα όριά του
νεοελληνική γλώσσα γ γυμνασίου
Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Σχετικά με την απόσυρση από το Υπουργείο Παιδείας κειμένου μου με αναφορά στην Ιντιφάντα από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.
“Μια Γενιά που της Έκλεψαν το Χαμόγελο” σχόλιο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου για το κείμενο του που αφαιρέθηκε από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου
Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Σχετικά με την απόσυρση από το Υπουργείο Παιδείας κειμένου μου με αναφορά στην Ιντιφάντα από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.