ειδικη αγωγή
Εν αναμονή της ηλεκτρονικής διαβίβασης στο ΑΣΕΠ των φακέλων για τους 80.000 εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής για την κατάρτιση των νεών πινάκων Ειδικής Αγωγής για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι έλεγχοι των δικαιολογητικών των περισσότερων από 80.000 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που υπέβαλλαν αίτηση και δικαιολογητικά στις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τη συγκρότηση νέων Πινάκων από τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή για το σχολικό έτος 2022/23.

Αυτά σημείωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης σε επικοινωνία με το alfavita.gr το οποίο του απεύθυνε δύο ερωτήσεις. 

Η πρώτη ερώτηση ήταν πότε θα ολοκληρώσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το έργο που έχουν αναλάβει αναφορικά με τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που έχουν υποβάλλει αίτηση για πρόσληψη στην Ειδική Αγωγή. Η δεύτερη ήταν εάν το Υπουργείο Παιδείας έχει εικόνα για το χρόνο κατάρτισης των πινάκων από το ΑΣΕΠ έτσι ώστε να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής πριν από την έναρξη των σχολείων.

Στην πρώτη ερώτηση ο ΓΓ. του ΥΠΑΙΘ απάντησε ότι σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου το έργο ελέγχου των δικαιολογητικών από τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ολοκληρωθεί. 

Όσον αφορά για την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ από τους οποίους θα γίνει η πρόσληψη των αναπληρωτών ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι καλό θα ήταν το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει το δικό του έργο πριν από το τέλος του Αυγούστου για να δοθεί χρόνος να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις αναπληρωτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΕΠ

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θ. Παπαϊωάννου έγραψε στο προσωπικό του facebook:

Πριν από μια εβδομάδα είχα πει σε συνέντευξή μου ότι στις 30 Ιουνίου θα εκδώσουμε τα προσωρινά για τους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της 13Κ/2021 (1123 θέσεις), τη μεγαλύτερη προκήρυξη που μας απασχόλησε το 1ο εξαμήνο του 2022. Σήμερα. 29 Ιουνίου εκδόθηκαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ.

Συνεχίζουμε με τις άλλες προκηρύξεις, εν αναμονή της ηλεκτρονικής διαβίβασης στο ΑΣΕΠ των φακέλων για τους 80.000 εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.

Να τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών : 

«Όταν μας έλθουν ηλεκτρονικά από το Υπουργείο τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα ρίξουμε όλο μας το βάρος για να εκδοθούν τα προσωρινά το ταχύτερο δυνατόν και να έχουμε τελειώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου (όχι όμως, κατ’ ανάγκην, στο τέλος Αυγούστου). Κάθε πρόβλεψη για το πέρας μιας ελεγκτικής διαδικασίας πριν αυτή καν αρχίσει είναι παρακινδυνευμένη. Εκείνο που μπορώ να πω είναι πως έχουμε επίγνωση του προβλήματος και της αγωνίας των 80.000 υποψηφίωνΚαι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου. Είμαι πάντως βέβαιος ότι κανείς υποψήφιος δεν θέλει να εκδοθούν -χάριν της ταχύτητας- λάθος αποτελέσματα και να κινδυνεύσει να αδικηθεί.  Αλήθεια, φαντάζεστε να έχουμε ανατροπές στη μέση της σχολικής χρονιάς μετά από ενστάσεις;», είχε πει.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
Επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία και στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμό ζητά ο Νίκος Καπραβέλος - Ανησυχία ενόψει του 7ου...
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
mitarakis
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)
«Ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος - Σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές - Ένα παιδί 5...
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)