filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι προσβολή μόνο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά σε ολόκληρη τη γενιά του», σημειώνει ο Νίκος Φίλης για την αποφυλάκιση Κορκονέα

«Απόφαση προσβολή για τη γενιά του Αλ. Γρηγορόπουλου» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, για τη σημερινή δικαστική απόφαση να αφήσει ελεύθερο τον δολοφόνο του 15χρονου και πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Φίλης αναφέρει:

Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι προσβολή μόνο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά σε ολόκληρη τη γενιά του. Τη γενιά της κρίσης, που επί τόσα χρόνια αντιμετωπίζεται σαν να περισσεύει.

Δεν ελήφθη μέσα σε κενό. Μεθοδεύτηκε ήδη με το σπάσιμο της ποινής των ισοβίων του Κορκονέα, και τώρα με μια δίκη στην οποία ουσιαστικά δεν ακούστηκαν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία. Ελήφθη σε μια περίοδο που η κυβέρνηση στο όνομα του «νόμου και της τάξης» επιχειρεί να καταστείλει οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση στις αντιλαϊκές επιπτώσεις της πολιτικής της. Από τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και τους ξυλοδαρμούς των νεολαίων διαδηλωτών ως την αποστολή 1.000 αστυνομικών στα πανεπιστήμια, όλα εκεί στοχεύουν. Κι ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου και κοινωνικού αυτοματισμού, ενοχοποιώντας και αντιπαραθέτοντας τους πολίτες μεταξύ τους, ιδιαίτερα μάλιστα τους νέους.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα επιχειρούμενης άνωθεν συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, η Δικαιοσύνη οφείλει να παραμένει ανεπηρέαστη, να μην υποκύπτει στην επιχειρούμενη κυβερνητική χειραγώγηση και να υπηρετεί τη δίκαιη κρίση.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα ζει στη μνήμη και τη συνείδηση των νέων παιδιών. Ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας εν ψυχρώ εκτέλεσης από αστυνομικό. Η οικογένεια και οι φίλοι του βιώνουν τώρα τη δεύτερη εκτέλεσή του. Η γενιά του συνειδητοποιεί ότι είναι δύσκολο να είσαι νέος σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
ελενα ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο
«Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω ότι η ζωή μου δεν ήταν μάταιη, γιατί πάλεψα και πέτυχα αυτό που ήθελα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την ασθένεια».
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο