golearn-engl_970-250
Ν. Μηταράκης: “Σήμερα, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε μία Χίο αντάξια της ιστορίας της, της προοπτικής της και των ανθρώπων της - Η ανακατασκευή του 3ου Γυμνάσιο είναι ένα εμβληματικό έργο που ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2022”

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου επιπλέον χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 2,76 εκ. ευρώ σε 4 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.  

Ειδικότερα, θα διατεθεί το ποσό του 1.600.000€ στον Δήμο Χίου για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου και την υλοποίηση των αναγκαίων επισκευαστικών εργασιών. 

Ο κ. Μηταράκης παραχώρησε, χθες, μαζί με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου και αναφέρθηκε αναλυτικά στο προαναφερθέν έργο. 

Συγκεριμένα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι “η Κυβέρνηση έθεσε εξαρχής ως στόχους τη μείωση των ροών, αλλά και των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Συνεπώς, από το 2019 πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους, όπου και λειτουργούν δομές φιλοξενίας. Μονιμοποιήσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ στα 5 νησιά που σηκώνουν το βάρος του Μεταναστευτικού”, συμπληρώνοντας πως “δημιουργήσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης για να χρηματοδοτήσει έργα στις περιοχές που επλήγησαν από το μεταναστευτικό. Αυτά τα λεφτά δεν είναι αντάλλαγμα, αλλά αποζημίωση για τις επίπτωσης μίας κρίσης που επηρέασε δυσανάλογα από το 2015 έως τις αρχές του 2020 τα νησιά του Αιγαίου”. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε εμφατικά ότι η Χίος έχει, τα τελευταία 2,5 χρόνια, λάβει -με τη μορφή ανταποδοτικών τελών και επιχορηγήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης- συνολικά 12 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, 4,7 εκ. ευρώ έχουν δοθεί ως ανταποδοτικά τέλη και αποζημιώσεις στο Δήμο Χίου και συνολικά έχουν ενταχθεί έργα 7,3 εκ. Ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης.

Η ανακατασκευή του 3ου Γυμνάσιο είναι ένα εμβληματικό έργο που ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2022” και προσέθεσε πως “αυτά τα 12 εκ. ευρώ που δόθηκαν είναι επιπλέον δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν δοθεί από συναρμόδια υπουργεία για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Χίου, για την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου, όπου η σύμβαση θα υπογράφει μέσα στο καλοκαίρι και μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Επιπλέον κονδύλια έχουν δοθεί για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι”. 

¨Η Χίος είναι ένα νησί με ιστορία και μεγάλες δυνατότητες. Πολλές φορές, όμως, εγκλωβίστηκε στη μιζέρια και τη μικροπολιτική. Σήμερα, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε μία Χίο αντάξια της ιστορίας της, της προοπτικής της και των ανθρώπων της".  

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, στάθηκε στα μεγάλα έργα του νησιού που έχουν πάρει το δρόμο οριστικής υλοποίησης, λέγοντας πως “Με ορατά αποτελέσματα, μετρήσιμα και συγκεκριμένα αλλάζουμε τη ζωή του τόπου μας, λύνουμε τα προβλήματα. Η χρηματοδότηση του 3ου Γυμνασίου είναι πολύ σημαντική. Πριν κάτι μέρες αποτελούσε άπιαστο όνειρο και τώρα με την στήριξη του Υπουργού, κ. Μηταράκη, είναι έτοιμο να προχωρήσει". 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Ξυλάς, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κώστας Καρατζάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κοινωνικός Τουρισμός
ΔΥΠΑ: Μέσω του gov.gr οι εγγραφές στις Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας για τον τουρισμό
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι/ες είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών
ΔΥΠΑ: Μέσω του gov.gr οι εγγραφές στις Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας για τον τουρισμό
Σχολές Εμπορικού Ναυτικού
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Πίνακες Εισαγομένων Πλοιάρχων & Μηχανικών 2022-2023
Οι κενές θέσεις υποψηφίων προερχομένων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) που προκύψαν θα συμπληρωθούν από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων...
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Πίνακες Εισαγομένων Πλοιάρχων & Μηχανικών 2022-2023