Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη υποκατέστησε την… υπουργό Παιδείας, όπως τονίζει η ΠΟΣΥΠ σε επιστολή της

Άγνοια, έλλειψη διοικητικής εμπειρίας και «βοναπαρτισμό» πολλές  φορές επιδεικνύουν ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όπως καταγγέλλει σε επιστολή της στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Μάλιστα, αναφέρει ότι η συμπεριφορά, διοικητική, πειθαρχική και ιεραρχική της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη εκφεύγει, από ότι πιο παράδοξο είχαμε συναντήσει έως σήμερα.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βρεθεί δημόσιος λειτουργός και μάλιστα γυναίκα η οποία θα «επιτεθεί» με τρόπο ανοίκειο και σκαιό στη μητρότητα και στα αναφαίρετα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, όπως είναι η λήψη της 9μηνης άδειας ανατροφής που αιτήθηκε συνάδελφος μας και Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας» επισημαίνει.

Μάλιστα, τονίζει ότι η αναίτια άσκηση πειθαρχικών διώξεων είναι μία συνηθισμένη πρακτική της συγκεκριμένης διευθύντριας.

«Με ευκολία, λόγο άγνοιας, υποκατέστησε και εσάς, στην  αποκλειστική σας αρμοδιότητα, και παρέπεμψε η ίδια, διοικητικό πολιτικό υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, πράξη την οποία μόνον εσείς μπορείτε να υλοποιήσετε σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα» καταλήγει αναφερόμενη στην υπουργό Παιδείας και ζητά την παραίτηση της διευθύντριας.

Η επιστολή της ΠΟΣΥΠ

Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

Να παραιτηθεί άμεσα η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη.

κ. Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, πολλάκις σας έχει επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης και στους υπαλλήλους τους, από την άγνοια, την έλλειψη διοικητικής εμπειρίας και τον «βοναπαρτισμό» που πολλές  φορές επιδεικνύουν ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, διαχρονικά!

Δυστυχώς, η συμπεριφορά, διοικητική, πειθαρχική και ιεραρχική της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη, η οποία καταγγέλθηκε, με τον πιο έντονο τρόπο από την  Ένωση Διοικητικών  Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας στην Μακεδονία & Θράκη, εκφεύγει, από ότι πιο παράδοξο είχαμε συναντήσει έως σήμερα!

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βρεθεί δημόσιος λειτουργός και μάλιστα γυναίκα η οποία θα «επιτεθεί» με τρόπο ανοίκειο και σκαιό στην μητρότητα και στα αναφαίρετα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, όπως είναι η λήψη της 9μηνης άδειας ανατροφής που αιτήθηκε συνάδελφος μας και Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.  

Όπως  μάλιστα, μας καταγγέλθηκε και από τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ Δράμας κ. Αρναούτη, η συμπεριφορά αυτή της κ. Βαμβούρη, δηλαδή η αναίτια άσκηση πειθαρχικών διώξεων είναι μία συνηθισμένη πρακτική  της, η οποία εκδηλώθηκε και στο δικό του πρόσωπο, αλλά και στα πρόσωπα άλλων εκπαιδευτικών!

Προφανώς, εκτός από την καταφανή εναντίωση της κ. Βαμβούρη, προς τα πρόσωπα που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι συνεργάτες της (αιρετοί ΠΥΣΔΕ, Προϊσταμένη Δνσης, κ. ά.), υπάρχει μία γενικευμένη σύγχυση της, ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας και την  άσκηση των αρμοδιοτήτων της!

Άλλωστε, με ευκολία, λόγο άγνοιας, υποκατέστησε και εσάς, στην  αποκλειστική σας αρμοδιότητα, και παρέπεμψε η ίδια, διοικητικό πολιτικό υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, πράξη την οποία μόνον εσείς μπορείτε να υλοποιήσετε σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα!

κ. Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, ζητάει την άμεση παραίτηση της κ. Βαμβούρη από την θέση της για λόγους ευθιξίας, δεοντολογίας  και ουσίας!

Η περαιτέρω παραμονή της στην Διεύθυνση, εκθέτει, αποκλειστικά, μόνον εσάς!

Όπως και η υποχρεωτική αποχώρηση της από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε λίγες ημέρες, εξαιτίας της πολύ χαμηλής μοριοδότησης της στην επικείμενη επιλογή και τοποθέτηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι, τόσο για την διατήρηση της στην Διεύθυνση, όσο  και για την μη άσκηση των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων!

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

21xronh
Θρήνος! «Ενας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό»
«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος…»
Θρήνος! «Ενας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό»
Επεισόδια στις Βρυξέλλες για το Μουντιάλ
Μουντιάλ: Επεισόδια στις Βρυξέλλες μετά την ήττα του Βελγίου από το Μαρόκο – Εικόνες χάους
Η αστυνομία μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να διαλύσει το εξαγριωμένο πλήθος που κατέστρεψε ότι έβρισκε μπροστά του
Μουντιάλ: Επεισόδια στις Βρυξέλλες μετά την ήττα του Βελγίου από το Μαρόκο – Εικόνες χάους
πυροσβεστικη
Τραγικό! Διασωληνωμένος 5χρονος που ανασύρθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα - Ο πατέρας φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης
Στο νοσοκομείο και τα άλλα δυο αδέλφια του
Τραγικό! Διασωληνωμένος 5χρονος που ανασύρθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα - Ο πατέρας φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης