Νίκη Κεραμέως: Το πόθεν έσχες της υπουργού Παιδείας - Ένα εκ. ευρώ μόνο στην Deutsche Bank
Συνολικά οι καταθέσεις της Νίκης Κεραμέως και του συζύγου της ανέρχονται σε 1.394.759 ευρώ. 

Σε μία από τούς πλέον εύπορους βουλευτές αναδεικνύεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με βάση όσα αναφέρονται στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) που κατέθεσε μαζί με τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247 το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι καταθέσεις της υπουργού Παιδείας σε τράπεζες της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνολικά οι καταθέσεις της Νίκης Κεραμέως και του συζύγου της ανέρχονται σε 1.394.759 ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στην ίδια την υπουργό Παιδείας που διαθέτει καταθέσεις στην γερμανική τράπεζα Deutsche Bank της τάξης του 1.014.814,81 ευρώ! Ειδικά για το στοιχείο αυτό η Νίκη Κεραμέως δηλώνει ότι πρόκειται για επενδυτικό λογαριασμό που διατηρεί μαζί με συγγενείς της.

Αυτά ενώ μαζί με τον σύζυγό της δηλώνουν 236.634 ετήσιο εισόδημα. Επίσης το ζεύγος διαθέτει μετοχές αξίας 596.856 ευρώ. Στην ιδιοκτησία τους βρίσκονται 11 ακίνητα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται ένα διαμέρισμα στο Βέλγιο και δύο διαμερίσματα πάνω από 200 τετραγωνικά στην Αττική.

Επίσης διαθέτουν 2 Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητα με ένα εξ' αυτών, της τάξης των 3000 κυβικών να ανήκει στην υπουργό Παιδείας. Τέλος στο Πόθεν Έσχες της Νίκης Κεραμέως αναφέρεται η ύπαρξη δανείου της τάξης των 90.000 με οφειλόμενο υπόλοιπο 66.576 ευρω.

Η ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης προσωπικής περιουσίας, έχει προφανώς και πολιτική διάσταση. Ιδίως όταν πρόκειται για την υπουργό Παιδείας που με βάση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα "κόβονται" και "σπρώχνονται" στην τεχνική εκπαίδευση. Παράλληλα προάγεται η φοίτηση σε ιδιωτικά κολλέγια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα Στενά του Ορμούζ στο Ιράν
Οπισθοχώρηση των ΗΠΑ: Επιτρέπουν τη διέλευση ιρανικών τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
«Το επιτρέπουμε για να τροφοδοτηθεί ο κόσμος με πετρέλαιο» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ
Οπισθοχώρηση των ΗΠΑ: Επιτρέπουν τη διέλευση ιρανικών τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Σοφία Χρηστίδου
"Όχι μόνο ποιος φταίει αλλά και τι άνθρωποι γινόμαστε" - Με αφορμή τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Πίσω από κάθε λάθος υπάρχουν ζωές. Και πίσω από κάθε παιδί υπάρχει μια κοινωνία που το μεγάλωσε.
"Όχι μόνο ποιος φταίει αλλά και τι άνθρωποι γινόμαστε" - Με αφορμή τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
εργαζομενοι
Πρωταθλητές στην εργασία, ουραγοί στις αμοιβές: Η ελληνική πραγματικότητα στον ευρωπαϊκό χάρτη
Τα στατιστικά της ελληνικής πραγματικότητας - Η παγκόσμια κατάταξη και οι «πρωταθλητές» των ωρών
Πρωταθλητές στην εργασία, ουραγοί στις αμοιβές: Η ελληνική πραγματικότητα στον ευρωπαϊκό χάρτη