Υποψήφια πανελλαδικών: Θα αυξηθεί κι άλλο η ύλη κυρία υπουργέ;
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων προς την Νίκη Κεραμέως με αφορμή την αλλαγή ύλης στην Φυσική

Μετά από πολλή σκέψη λοιπόν αποφάσισα να στείλω και εγώ άλλη μια επιστολή προς την κα Κεραμέως, άλλη μια που θα περάσει εντελώς αδιάφορα και δεν θα αγγίξει κανέναν, ωστόσο νομίζω δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχη αν δεν το έκανα.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα σπουδών για την Φυσική Γ' Λυκείου (με την εξεταστέα ύλη να είναι προ των πυλών, βασιζόμενη σε αυτό το πρόγραμμά) και ούσα μαθήτρια που από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα φοιτήσει στην Γ' Λυκείου και πρώτα ο Θεός θα έρθει και η σειρά μου/μας να αντιμετωπίσουμε τις πανελλήνιες, νιώθω πως έχω να πω ορισμένα πράγματα.

Είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο - κατά την δική μου ταπεινή γνώμη - να αλλάζει η ύλη για τις πανελλήνιες του 2023, από την στιγμή που έχει γραφτεί πως τα νέα προγράμματα σπουδών θα εφαρμοστούν για το σχολικό έτος 24-25 στην Γ' Λυκείου, στην προκειμένη περίπτωση και μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, επειδή η φυσική δεν είναι από τα δυνατά χαρτιά μου, έχω ξεκινήσει προετοιμασία από την αρχή της φετινής χρονιάς για να μπορέσω να αποκτήσω μια Χ άνεση με το μάθημα, έχοντας ολοκληρώσει λοιπόν 3 από τα κεφάλαια της ογκώδους ύλης, τα 2 είναι πλέον εκτός και καλούμαστε, όσοι έχουμε κάνει προετοιμασία να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με την ύλη ωστόσο να αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Κάτι ακόμα που έχω να προσθέσω, είναι πως, όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν απόφοιτοι που θα θελήσουν να ξαναδώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους και να ξανά προσπαθήσουν με τις πανελλήνιες, αυτά τα άτομα, όπως και πέρυσι, δεν τα σκέφτεται κανένας σωστά; (βλ. Προσθήκη νέου μαθήματος στην θεωρητική κατεύθυνση, λατινικά στην θέση της κοινωνιολογίας, χωρίς ξεχωριστά συστήματα εξέτασης για αποφοίτους /τελειόφοιτους) γιατί φαντάζομαι πως γνωρίζετε πολύ καλά, όσο και αν εθελοτυφλείτε, ότι δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίζουν το καπιταλιστικό αυτό σύστημα των εξετάσεων.

Χωρίς να μακρηγορήσω περαιτέρω, αυτές ήταν μερικές σκέψεις μου σχετικά με τις νέες αλλαγές.

Κα Κεραμέως, είναι 22/06 τώρα που γράφω αυτό το σημείωμα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε ορισμένα πράγματα, για τους μαθητές που ισχυρίζεστε ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς. 

*Μαθήτρια, υποψήφια πανελληνίων εξετάσεων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027