Υποψήφια πανελλαδικών: Θα αυξηθεί κι άλλο η ύλη κυρία υπουργέ;
Επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων προς την Νίκη Κεραμέως με αφορμή την αλλαγή ύλης στην Φυσική

Μετά από πολλή σκέψη λοιπόν αποφάσισα να στείλω και εγώ άλλη μια επιστολή προς την κα Κεραμέως, άλλη μια που θα περάσει εντελώς αδιάφορα και δεν θα αγγίξει κανέναν, ωστόσο νομίζω δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχη αν δεν το έκανα.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα σπουδών για την Φυσική Γ' Λυκείου (με την εξεταστέα ύλη να είναι προ των πυλών, βασιζόμενη σε αυτό το πρόγραμμά) και ούσα μαθήτρια που από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα φοιτήσει στην Γ' Λυκείου και πρώτα ο Θεός θα έρθει και η σειρά μου/μας να αντιμετωπίσουμε τις πανελλήνιες, νιώθω πως έχω να πω ορισμένα πράγματα.

Είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο - κατά την δική μου ταπεινή γνώμη - να αλλάζει η ύλη για τις πανελλήνιες του 2023, από την στιγμή που έχει γραφτεί πως τα νέα προγράμματα σπουδών θα εφαρμοστούν για το σχολικό έτος 24-25 στην Γ' Λυκείου, στην προκειμένη περίπτωση και μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, επειδή η φυσική δεν είναι από τα δυνατά χαρτιά μου, έχω ξεκινήσει προετοιμασία από την αρχή της φετινής χρονιάς για να μπορέσω να αποκτήσω μια Χ άνεση με το μάθημα, έχοντας ολοκληρώσει λοιπόν 3 από τα κεφάλαια της ογκώδους ύλης, τα 2 είναι πλέον εκτός και καλούμαστε, όσοι έχουμε κάνει προετοιμασία να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με την ύλη ωστόσο να αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Κάτι ακόμα που έχω να προσθέσω, είναι πως, όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν απόφοιτοι που θα θελήσουν να ξαναδώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους και να ξανά προσπαθήσουν με τις πανελλήνιες, αυτά τα άτομα, όπως και πέρυσι, δεν τα σκέφτεται κανένας σωστά; (βλ. Προσθήκη νέου μαθήματος στην θεωρητική κατεύθυνση, λατινικά στην θέση της κοινωνιολογίας, χωρίς ξεχωριστά συστήματα εξέτασης για αποφοίτους /τελειόφοιτους) γιατί φαντάζομαι πως γνωρίζετε πολύ καλά, όσο και αν εθελοτυφλείτε, ότι δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίζουν το καπιταλιστικό αυτό σύστημα των εξετάσεων.

Χωρίς να μακρηγορήσω περαιτέρω, αυτές ήταν μερικές σκέψεις μου σχετικά με τις νέες αλλαγές.

Κα Κεραμέως, είναι 22/06 τώρα που γράφω αυτό το σημείωμα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε ορισμένα πράγματα, για τους μαθητές που ισχυρίζεστε ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς. 

*Μαθήτρια, υποψήφια πανελληνίων εξετάσεων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα