kefalidou-kerameos-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Κατάθεση ερώτησης προς την Ν. Κεραμέως για την άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία μη προσελθόντων μαθητών/τριών λόγω ανωτέρας βίας

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με θέμα την άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία μη προσελθόντων μαθητών/τριών για λόγους ανωτέρας βίας (λόγω ασθενείας, λόγω νοσηλείας σε νοσοκομείο κλπ).

Πιο συγκεκριμένα, στην υπουργική απόφαση, δεν προβλέπεται επανάληψη των εξετάσεων για τα παιδιά που έχουν σοβαρό θέμα μη συμμετοχής, πέραν των συγκεκριμένων και αποκλειστικών ημερομηνιών. Στο κείμενο της ερώτησης, τονίζεται πως πρέπει να υπάρχουν ημερομηνίες επαναληπτικής εξέτασης στα Μουσικά σχολεία, όπως ακριβώς γίνεται και στις εξετάσεις των Πανελλαδικών.

Αναλυτικά:

Θέμα: «Άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία μη προσελθόντων μαθητών/τριών λόγω ανωτέρας βίας (ασθένεια)».

Με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 20923/Δ2/23-02-2021 (ΦΕΚ 878/Β/05-03-2021), με τίτλο “Λειτουργία Μουσικών Σχολείων”, προβλέπεται η διαδικασία και οι εξετάσεις εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία. 

Επειδή στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται επανάληψη των εξετάσεων για τα παιδιά που έχουν σοβαρό θέμα μη συμμετοχής (π.χ. λόγω ασθενείας, λόγω νοσηλείας σε νοσοκομείο κλπ.) πέραν των συγκεκριμένων και αποκλειστικών ημερομηνιών .

Επειδή οι λόγοι ανωτέρας βίας, που ισχύουν για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προβλέπουν τη δυνατότητα σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτές, στις αρχικά ορισθείσες ημερομηνίες, να μπορούν να συμμετάσχουν σε επαναληπτικές εξετάσεις τον μήνα Σεπτέμβριο, πρέπει να ισχύσουν και στην περίπτωση των εξετάσεων εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία, για να μην αποκλείονται και στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μαθητές/τριες που για τους ίδιους λόγους δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για να αρθεί η αδικία και ο άδικος αποκλεισμός από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά σχολεία όσων, για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Ιουνίου 2022;

2.    Είναι στις προθέσεις σας η νομοθετική διόρθωση της μη πρόβλεψης επαναληπτικών εξετάσεων για τα παιδιά που, για αντικειμενικούς λόγους, αποδεδειγμένα αδυνατούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξετάσεων στα Μουσικά Σχολεία, ώστε να μην αποκλειστούν χωρίς να ευθύνονται.

Η ερωτώσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
«Ίσως τα θύματα να μην είναι 57» – Συγκλονίζουν οι αναφορές στη δίκη για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
αρτεμις
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά το 1972 ταξίδεψε πιο μακριά από ποτέ – Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση
Απορρίφθηκε η πρόταση εκεχειρίας, τελεσίγραφο για τα Στενά του Ορμούζ και νέες στρατιωτικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση