Μαθητής Σισσέ: Παρέμβαση της ΜΕΤΑδρασης για να μην απελαθεί
ΜΕΤΑδραση: Αναμένουμε και ευελπιστούμε στη θετική έκβαση της υπόθεσης του Σισσέ, που θα δώσει τέλος στη μακρόχρονη ταλαιπωρία του.

Παρέμβαση για την νέα υπόθεση κινδύνου απέλασης του μαθητή-πρόσφυγα Σισσέ από τη Γουϊνέα, παρόμοια με εκείνη του μαθητή Σαϊντού Καμάρα, έκανε σήμερα η Η ΜΕΤΑδραση – Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, η οργάνωση που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2009, με αποστολή να καλύψει κρίσιμα κενά στην υποδοχή και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Οπως τονίζει η οργάνωση, τις επόμενες ημέρες επίκειται η καταγραφή  μεταγενέστερου αιτήματος από το Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου με τη συνδρομή και εκπροσώπηση των δικηγόρων της ΜΕΤΑδρασης. Αναμένουμε και ευελπιστούμε στη θετική έκβαση της υπόθεσης του Σισσέ, που θα δώσει τέλος στη μακρόχρονη ταλαιπωρία του. 

Η ανακοίνωση της ΜΕΤΑδρασης

Ο Σισσέ από τη Γουινέα, έφτασε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019 ως ασυνόδευτος ανήλικος και βρέθηκε στον παλιό καταυλισμό της Σάμου, όπου τον ανέλαβε η ΜΕΤΑδραση μέσω της δράσης της επιτροπείας. Πρώτο μέλημα ήταν η καταγραφή του αιτήματος ασύλου του σε μία περίοδο όπου οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είχαν ξεπεράσει τους 5.000 και η κατάσταση ειδικότερα στη Σάμο ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη. 

Αφού ενηλικιώθηκε, έφυγε από τον ειδικό χώρο για τα ασυνόδευτα παιδιά και συνέχισε να διαμένει με τον υπόλοιπο πληθυσμό στον καταυλισμό. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχει μάθει την ελληνική γλώσσα, πηγαίνει συστηματικά στο Λύκειο - μόλις  αποφοίτησε από την Β΄ τάξη του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου – και συμμετέχει σε τοπική αθλητική ομάδα. Πρόκειται για έναν έξυπνο και ευγενικό νέο που μιλάει 8 γλώσσες και που έχει εκφράσει την επιθυμία του να σπουδάσει. Σε αυτό το διάστημα και 15 μήνες μετά τη συνέντευξή του, εκδόθηκε η πρωτοβάθμια απόφαση από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Σάμου: Η αίτησή του απορρίφθηκε ως αβάσιμη  για χορήγηση διεθνούς προστασίας και διατάχθηκε η επιστροφή του στην χώρα καταγωγής του. 

Τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε την εκπροσώπηση της υπόθεσής του σε β’ βαθμό δικηγόρος της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, καταθέτοντας προσφυγή και σχετικό υπόμνημα. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στις 31 Αυγούστου του 2021 στην Έδρα της Αρχής Προσφυγών στην Αθήνα, υποστηρίχθηκε από το νομικό τμήμα της Οργάνωσης και, τόσο γραπτά  όσο  και  προφορικά, έγινε ιδιαίτερη επισήμανση  μεταξύ  άλλων και η πλήρης ένταξη του Σισσέ στην τοπική κοινωνία της Σάμου. 

Πριν από έξι ημέρες ο Σισσέ παρέλαβε την απόφαση β’ βαθμού, η οποία μετά από μη εξατομικευμένη κρίση και σοβαρές πλημμέλειες στην αιτιολογία της, απέρριψε την προσφυγή και το αίτημα παραμονής, διατάσσοντας την επιστροφή του στη χώρα καταγωγής του. Τις επόμενες ημέρες επίκειται η καταγραφή  μεταγενέστερου αιτήματος από το Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου με τη συνδρομή και εκπροσώπηση των δικηγόρων της ΜΕΤΑδρασης. Αναμένουμε και ευελπιστούμε στη θετική έκβαση της υπόθεσης του Σισσέ, που θα δώσει τέλος στη μακρόχρονη ταλαιπωρία του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά
Κλέφτες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα από την οικία της μίας γυναίκας, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ
Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά