Εύφημος Μνεία στην Πρόταση Ομάδας Καθηγητών, Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό

Αρχιτεκτονική ομάδα, υπό τον συντονισμό των Καθ. Πάνου Παρθένιου, Επ. Καθ. Άννας Καραγιάννη και Επ. Καθ. Βαλίνας Γεροπάντα, με την συμμετοχή του μεταπτυχιακού φοιτητή Γιάννη Πετρουλάκη, των προπτυχιακών φοιτητριών Δήμητρας Νύκταρη, Γεωργίας Λύτσικα και Λαΐδας–Ιωάννας Μαργιωρή και της αποφοίτου Κυριακής Φόρτη, όλοι μέλη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, διακρίθηκε αποσπώντας εύφημο μνεία στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του νέου Κτηρίου Τεχνών στο campus του Κολλεγίου Αθηνών.

Το νέο Κτίριο θα λειτουργεί ως εκπαιδευτήριο και ως εκθεσιακός χώρος για την καλλιτεχνική παιδεία και θα χρηματοδοτηθεί με δωρεά που αγγίζει τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ από τον απόφοιτο Δημήτριο Δασκαλόπουλο.

Κατατέθηκαν συνολικά 64 υψηλής αισθητικής και επεξεργασίας αρχιτεκτονικές προτάσεις, οι οποίες εξετάστηκαν από 10μελή κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από Έλληνες και διεθνείς διακεκριμένους επαγγελματίες στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής τοπίου, της ιστορίας της αρχιτεκτονικής και των τεχνών, καθώς και εκπροσώπους του Κολλεγίου Αθηνών και του δωρητή Δ. Δασκαλόπουλου. Μεταξύ αυτών, και με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης της Προκήρυξης του Διαγωνισμού, αναδείχθηκαν οι 4 επικρατέστερες ιδέες που λαμβάνουν χρηματικά βραβεία των 20.000, 15.000, 10.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα και προχωρούν στην φάση τελικής επιλογής του διαγωνισμού. Επίσης, 3 από τις 64 συμμετέχουσες ιδέες έλαβαν εύφημο μνεία για την πρωτοτυπία τους, μεταξύ των οποίων και η πρόταση της Αρχιτεκτονικής Ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σημειώνεται ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό προέρχονται από Έλληνες αρχιτέκτονες μηχανικούς και γραφεία με έδρα την Ελλάδα ή την αλλοδαπή. Ο διαγωνισμός ήταν ανώνυμος και τόσο η κατάθεση των αρχιτεκτονικών ιδεών, όσο και η αξιολόγησή τους, έγιναν σε καθεστώς πλήρους ανωνυμίας.

Η πλήρης αρχιτεκτονική ομάδα αποτελείται από τους: Πάνο Παρθένιο, Άννα Καραγιάννη, Χρήστο Κύρου και Γεωργία-Ίνα Παρθενίου σε συνεργασία με τη Βαλίνα Γεροπάντα (αστικός σχεδιασμός), τον Γιάννη Πετρουλάκη (αστικός σχεδιασμός), τον Κάρολο Χανικιάν (αρχιτέκτονας τοπίου), τον Μανώλη Οικονόμου (αρχιτέκτονας τοπίου), τη Φλώρα-Μαρία Μπουγιατιώτη (sustainable design), τον Αλέξανδρο Παπανδρέου (εκπαιδευτικός σύμβουλος), τον Παναγιώτη Κ. Παρθένιο (πολιτικός μηχανικός), τη Ραΐσσα Ανδρεοπούλου (αρχιτέκτονας τοπίου), την Κωνσταντίνα Κερασοβίτη (αρχιτέκτονας, WELL AP), τον Γιάννη Δαχής (αρχιτέκτονας), την Κυριακή Φόρτη (αρχιτέκτονας), τη Δήμητρα Νύκταρη (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής), την Γεωργία Λύτσικα (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής) και τη Λαΐδα-Ιωάννα Μαργιωρή (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_karkinos.jpg
Καρκίνος της μήτρας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού
Δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο της μήτρας
Καρκίνος της μήτρας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού
εκπαιδευση
Ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο πρέπει να θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας
Θα  πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί το γεγονός ότι ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο αυθαιρέτως δεν θεωρείται από την...
Ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο πρέπει να θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας
serres
Για τον Βασίλη από τις Σέρρες, ετών έντεκα... που το θρανίο του έμεινε άδειο
Γιατί ο Βασίλης από τις Σέρρες, ετών έντεκα,  τη μέρα που τον φόνευσαν, δεν ήθελε να πάει στο Σχολείο...Ήθελε σπίτι του να μείνει. Να χουζουρέψει στο...
Για τον Βασίλη από τις Σέρρες, ετών έντεκα... που το θρανίο του έμεινε άδειο