Thumbnail
Η υπουργός Παιδείας ανακάλεσε τη σχετική πρόβλεψη που επέτρεπε μετατάξεις σε ΑΕΙ θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ χωρίς διδακτορικό, υπό προϋποθέσεις

Τέλος στις μετατάξεις εκπαιδευτικών που δε διαθέτουν διδακτορικό σε θέσεις ΕΔΙΠ και ΕΕΠ των ΑΕΙ, έβαλε η υπουργός Παιδείας.

Με απόφαση που υπέγραψε, ανακαλεί ερμηνευτική εγκύκλιο του 2017 (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) η οποία επέτρεπε, υπό προϋποθέσεις, τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ-ΕΕΠ των ΑΕι και χωρίς διδακτορικά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε στις 10/6 η κ.Κεραμέως, «ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄.»

Τι έλεγε η παράγραφος που καταργείται;

Το κεφάλαιο Γ αφορούσε στη διαδικασία μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις της κατηγορίας του Ε.Δ.Ι.Π. και του Ε.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. και η παράγραφος 3 ανέφερε:

3. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και αιτούνται τη μετάταξή τους σε θέση Ε.Δ.Ι.Π. ή Ε.Ε.Π. Τμημάτων των Α.Ε.Ι. με γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης στα Τμήματα που θεραπεύουν γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έχουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρωσης των λοιπών όρων της διατάξεως.

Κατά συνέπεια, στο εξής οι αιτήσεις μετατάξεων σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ, ακόμα και για γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, μπορούν να γίνουν μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου του ΔΙΠΑΕ
«Το ΔΙΠΑΕ παράδειγμα σύγχρονου, εξωστρεφούς και δυναμικά αναπτυσσόμενου ακαδημαϊκού ιδρύματος»
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου του ΔΙΠΑΕ
Εκκενώθηκαν σπίτια στον Άγιο Δημήτριο
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν υπήρξε καμία νέα κατολίσθηση στο ρέμα»
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Έγιναν δύο προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών, όχι τρεις»
Κακοκαιρία - Δήμος Αγίου Δημητρίου διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν υπήρξε καμία νέα κατολίσθηση στο ρέμα»