Thumbnail
Η υπουργός Παιδείας ανακάλεσε τη σχετική πρόβλεψη που επέτρεπε μετατάξεις σε ΑΕΙ θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ χωρίς διδακτορικό, υπό προϋποθέσεις

Τέλος στις μετατάξεις εκπαιδευτικών που δε διαθέτουν διδακτορικό σε θέσεις ΕΔΙΠ και ΕΕΠ των ΑΕΙ, έβαλε η υπουργός Παιδείας.

Με απόφαση που υπέγραψε, ανακαλεί ερμηνευτική εγκύκλιο του 2017 (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) η οποία επέτρεπε, υπό προϋποθέσεις, τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ-ΕΕΠ των ΑΕι και χωρίς διδακτορικά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε στις 10/6 η κ.Κεραμέως, «ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄.»

Τι έλεγε η παράγραφος που καταργείται;

Το κεφάλαιο Γ αφορούσε στη διαδικασία μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις της κατηγορίας του Ε.Δ.Ι.Π. και του Ε.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. και η παράγραφος 3 ανέφερε:

3. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και αιτούνται τη μετάταξή τους σε θέση Ε.Δ.Ι.Π. ή Ε.Ε.Π. Τμημάτων των Α.Ε.Ι. με γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης στα Τμήματα που θεραπεύουν γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έχουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρωσης των λοιπών όρων της διατάξεως.

Κατά συνέπεια, στο εξής οι αιτήσεις μετατάξεων σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ, ακόμα και για γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, μπορούν να γίνουν μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto.jpg
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα
Άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει από γέφυρα στη λεωφόρο Σχιστού – Επί τόπου αστυνομία, διαπραγματευτής και πυροσβεστική.
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα
Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Νέα ένταξη έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου στον Δήμο Αγράφων – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
Σ. Ζαχαράκη: Αναβάθμιση του γηπέδου Ραπτοπούλου - – 812.000 ευρώ μέσω ΕΠΑ 2021–2025
κεριά θάνατος
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης
Θλίψη στην καλλιτεχνική κοινότητα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και ζωγράφου Τάσου Χριστάκη – Είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία και...
Πέθανε ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Τάσος Χριστάκης