Ένα «Λούνα Παρκ» ανακύκλωσης για τους μαθητές της Καισαριανής

Τη σημασία της ανακύκλωσης γνώρισαν σήμερα οι μαθητές των σχολείων της Καισαριανής, μέσα από μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ. Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οργανώθηκε ένα εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ» με διαδραστικά παιχνίδια, όπου περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν πάνω στην ανακύκλωση συσκευασιών, η οποία μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, όμως είναι και απαραίτητη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παρών στον χώρο της δράσης ήταν και ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά και τόνισε και αυτός τη σημασία της ανακύκλωσης.

«Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, γιατί θέλουμε αυτά τα παιδιά να είναι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε αμέσως μετά ο κ. Βοσκόπουλος και συνέχισε: «Έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα και άλλες δράσεις. Η δράση αυτή θα επαναληφθεί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να λάβουν μέρος. Τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη, όχι μόνο θα εκπαιδεύσει και τους μεγαλύτερους, αλλά στα επόμενα χρόνια θα κληθεί να διαχειριστεί την ανακύκλωση σε μεγαλύτερο βαθμό, από ό,τι αυτό συμβαίνει σήμερα».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιροζίδης, αρμόδιος για τη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης στην πόλη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών και την ενεργοποίηση των πολιτών. Και ανέφερε τις δράσεις που υλοποίησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος. Συγκεκριμένα, την ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τη διανομή έντυπου υλικού, καθώς και της μπλε τσάντας ανακύκλωσης, σε όλους τους μαθητές του Δήμου, την τοποθέτηση μπλε κάδων ανακύκλωσης σε πρόσθετες θέσεις, επιτυγχάνοντας πύκνωση του δικτύου και τώρα το «Λούνα Παρκ» ανακύκλωσης στο Σκοπευτήριο, ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο στην ανακύκλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα