mitsotakis onned
Aris Oikonomou/ SOOC
Θράσος Μητσοτάκη για τα θύματα αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ - «Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες»

Την ώρα που η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρά με σφοδρότητα στην παρουσία των ΜΑΤ εντός του ΑΠΘ και το παρατεταμένο όργιο καταστολής εναντίον των φοιτητών που παρακωλύει ακόμα και την εκπαιδευτική διαδικασία στο ίδρυμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με απύθμενο θράσος αποκαλεί... «επαγγελματίες τραυματίες» τα θύματα της αστυνομικής βίας.

Μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και αναφερόμενος στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;», κάνοντας λόγο για τρολς που «συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν», τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδί
Σέρρες: Σοκ σε Γυμνάσιο - Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο με μονωτική ταινία
Αδιανόητη κίνηση «σωφρονισμού» από εκπαιδευτικό σε Γυμνάσιο - Συνελήφθη η 60χρονη μετά την καταγγελία της μητέρας
Σέρρες: Σοκ σε Γυμνάσιο - Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο με μονωτική ταινία
μαθητές στον Μαραθώνα
Μαθητές-ήρωες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από φωτιά – «Δεν το σκεφτήκαμε, ακούσαμε την κραυγή για βοήθεια»
«Δεν το κάναμε για το φαίνεσθαι, ένας συνάνθρωπός μας ζητούσε βοήθεια» - Η παρέα των μαθητών του ΓΕΛ Μαραθώνα που μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Μαθητές-ήρωες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από φωτιά – «Δεν το σκεφτήκαμε, ακούσαμε την κραυγή για βοήθεια»