apth diamartiria kamara
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας - «Δυναμώνουμε τον αγώνα για σπουδές - δουλειά - ζωή με δικαιώματα! Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί! Η καταστολή δεν θα περάσει», λένε οι φοιτητές

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας θέλοντας να βροντοφωνάξουν την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής που φέρνει νέο νόμο πλαίσιο και Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι φοιτητές απαντούν στον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να επιβάλει τον «νόμο και την τάξη» στα Ιδρύματα με σκοπό το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος ώστε να λειτουργούν ανενόχλητα τα «ΑΕΙ Α.Ε.».

Το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Φιλοσοφικής, Οδοντιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, ΠΤΔΕ και ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, ΠΑΠΕΙ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΦΕΠΑ, ΦΕΑ και ΝΦΕΕΜΠ είναι για συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 12:00 στα Προπύλαια.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας, για να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους, δεν θα περάσει! Οι φοιτητές θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια!», τονίζουν ανάμεσα σε άλλα, δηλώνοντας πως «οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απορρίπτουμε τον νέο νόμο! Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας» διαμηνύουν οι παραπάνω φοιτητικοί σύλλογοι που το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ.

Οι Σύλλογοι καλούν παράλληλα σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους της Αθήνας, δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε όλες τις σχολές και κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων.

Τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Με αντίστοιχα αιτήματα, συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη με συγκέντρωση στην Καμάρα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τρίτη στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με διδάσκοντες και διοικητικούς εργαζόμενους του Ιδρύματος.

Εκεί αναδείχτηκαν πλευρές του νομοσχεδίου, προτάθηκαν σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα συζητηθούν και στις Γενικές Συνελεύσεις των επόμενων ημερών, που περιλαμβάνουν: Συνέντευξη Τύπου σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Άνω Λέσχη του ΑΠΘ, συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στις 9 Ιούνη.

Σε περίπτωση που η πανεπιστημιακή αστυνομία μπει σε πανεπιστήμιο, οι Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούν σε αποχή από τα μαθήματα και αποκλεισμό των ιδρυμάτων για να μην επιτραπεί η είσοδός της και συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων και τα εργατικά σωματεία.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας του ΑΠΘ συνεδρίασε χθες και πήρε απόφαση για κινητοποίηση σήμερα στη 13:00 στην Καμάρα και προσυγκέντρωση στην Πρυτανεία στις 12:00. Στην ίδια κινητοποίηση καλεί και ο Φοιτητικός Σύλλογος Μουσικού.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Φοιτητικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου προχωρούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικού, Επιστήμης Υλικών.

Στο Ηράκλειο, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12.30 καλούν οι ΦΣ Φυσικού, Μαθηματικού, Επιστήμης Υπολογιστών, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας και Επιστήμης Υλικών, Βιολογικού.

Στα Χανιά, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12.30, από τον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο, κινητοποίηση στο Δημαρχείο, στις 12.30 από τους ΦΣ Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Φιλοσοφικής.

Στα Ιωάννινα ο Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού καλεί σήμερα Πέμπτη 2/6, στις 6 μ.μ. έξω  από την Περιφέρεια και σε κινητοποίηση στην πρόεδρο του τμήματος την Παρασκευή 3/6. Παράλληλα καλεί σε Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων σήμερα στς 12:00.


Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Θα ακυρώσουμε στην πράξη το σχέδιο καταστολής

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με απόφασή του καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σημειώνοντας:

«Καταγγέλλουμε το σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για πανεπιστήμιο ανοιχτό στην καταστολή, στην τρομοκρατία και την υποβάθμιση των  πτυχίων μας  και κλειστό στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, στη φοιτητική μέριμνα , στη μόρφωση , στο πτυχίο με αξία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση θέλει να πνίξει τη φωνή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που αντιστέκεται στις αντιδραστικές αλλαγές, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και στο νέο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία μας με το νέο νόμο-πλαίσιο που προωθεί. 

Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και το Υπουργείο μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα καταρρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα