syriza
ΣΥΡΙΖΑ: «Δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο η κυρία Κεραμέως, να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας»

Για « αδιανόητο φιάσκο» με την υπόθεση του υπολογισμού της βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την υπουργό Παιδείας «να μεριμνήσει έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε, μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα για να εκδοθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου,  να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να εξυπηρετήσουν όλα  τα Λύκεια της χώρας»

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε λίγο μετά από την αποκάλυψη του alfavita.gr ότι για δύο ολόκληρα χρόνια, το ΥΠΑΙΘ «ξέχασε» να επικαιροποιήσει την εφαρμογή έκδοσης αποτελεσμάτων της Γ Λυκείου βάσει τροπολογίας του 2019, με αποτέλεσμα από χτες οι εκπαιδευτικοί και οι υπηρεσίες του να τρέχουν και να μην προφταίνουν, καθώς η προθεσμία λήγει αύριο ενόψει και των Πανελλαδικών που -για τα ΓΕΛ- ξεκινουν μεθαύριο Παρασκευή!

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το έκανε πάλι το θαύμα της η υπουργός Παιδείας. Απορροφημένη στη συνδιοίκηση και τον συντονισμό των μονάδων ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων που χτυπούν και τραυματίζουν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, "ξέχασε" να ενημερώσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου για τον υπολογισμό της  βαθμολογίας της Γ΄ Λυκείου, αν και αυτό προβλέπονταν από το ...2019. Δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο η κυρία Κεραμέως, να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας. 

Xαρακτηριστικό της άγνοιας και της αδιαφορίας των ιθυνόντων  του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ζητούν μέχρι αύριο να εκδοθούν τα αποτελέσματα,  με δεδομένο ότι την Παρασκευή 3 Iουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, και την ίδια στιγμή θέτουν εκτός λειτουργίας τη σχετική εφαρμογή του My School, στην οποία τα Λύκεια θα έπρεπε να "περάσουν" τη βαθμολογία των μαθητών. Τραγέλαφος!
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει εξηγήσεις για το νέο αδιανόητο φιάσκο και ζητά από την υπουργό να μεριμνήσει έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε, μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα για να εκδοθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου,  να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να εξυπηρετήσουν όλα  τα Λύκεια της χώρας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντανταδες
Επιδότηση για φύλαξη παιδιών: Ευκαιρία για εισόδημα έως 1.500 ευρώ τον μήνα
Πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» από τον Μάρτιο – Ποιοι δικαιούνται voucher και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Επιδότηση για φύλαξη παιδιών: Ευκαιρία για εισόδημα έως 1.500 ευρώ τον μήνα
κολλεγιο
Το 23ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών φιλοξένησε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο
Περίπου 350 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Β. Ελλάδας καθώς και 50 εκπαιδευτικοί συνοδοί, έλαβαν μέρος στο τριήμερο συνέδριο
Το 23ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών φιλοξένησε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο
αει
Εντεταλμένοι διδάσκοντες στα ΑΕΙ: Αίρεται ο περιορισμός απασχόλησης δημοσίων υπαλλήλων
Δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούν να καταλάβουν θέσεις εντεταλμένων διδασκόντων στα ΑΕΙ, σύμφωνα με διάταξη στο νέο...
Εντεταλμένοι διδάσκοντες στα ΑΕΙ: Αίρεται ο περιορισμός απασχόλησης δημοσίων υπαλλήλων