syriza
ΣΥΡΙΖΑ: «Δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο η κυρία Κεραμέως, να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας»

Για « αδιανόητο φιάσκο» με την υπόθεση του υπολογισμού της βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την υπουργό Παιδείας «να μεριμνήσει έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε, μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα για να εκδοθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου,  να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να εξυπηρετήσουν όλα  τα Λύκεια της χώρας»

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε λίγο μετά από την αποκάλυψη του alfavita.gr ότι για δύο ολόκληρα χρόνια, το ΥΠΑΙΘ «ξέχασε» να επικαιροποιήσει την εφαρμογή έκδοσης αποτελεσμάτων της Γ Λυκείου βάσει τροπολογίας του 2019, με αποτέλεσμα από χτες οι εκπαιδευτικοί και οι υπηρεσίες του να τρέχουν και να μην προφταίνουν, καθώς η προθεσμία λήγει αύριο ενόψει και των Πανελλαδικών που -για τα ΓΕΛ- ξεκινουν μεθαύριο Παρασκευή!

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το έκανε πάλι το θαύμα της η υπουργός Παιδείας. Απορροφημένη στη συνδιοίκηση και τον συντονισμό των μονάδων ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων που χτυπούν και τραυματίζουν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, "ξέχασε" να ενημερώσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου για τον υπολογισμό της  βαθμολογίας της Γ΄ Λυκείου, αν και αυτό προβλέπονταν από το ...2019. Δυόμιση χρόνια απασχολημένη με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που να βρει χρόνο η κυρία Κεραμέως, να κάνει τη δουλειά της υπουργού Παιδείας. 

Xαρακτηριστικό της άγνοιας και της αδιαφορίας των ιθυνόντων  του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ζητούν μέχρι αύριο να εκδοθούν τα αποτελέσματα,  με δεδομένο ότι την Παρασκευή 3 Iουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, και την ίδια στιγμή θέτουν εκτός λειτουργίας τη σχετική εφαρμογή του My School, στην οποία τα Λύκεια θα έπρεπε να "περάσουν" τη βαθμολογία των μαθητών. Τραγέλαφος!
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει εξηγήσεις για το νέο αδιανόητο φιάσκο και ζητά από την υπουργό να μεριμνήσει έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε, μέχρι αύριο που είναι η τελευταία ημέρα για να εκδοθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ Λυκείου,  να είναι έτοιμα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να εξυπηρετήσουν όλα  τα Λύκεια της χώρας. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές
Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
«Θρησκευτικό μίσος» βλέπει ο Τραμπ πίσω από τον ένοπλο – Στο μικροσκόπιο το μανιφέστο του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
Υπουργείο Παιδείας
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής
Πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των...
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής