ειδικη αγωγή
salman
facebook/Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
Ο Σαλμάν ο μαθητής δευτέρας Λυκείου του 41ου Γενικού Λυκείου στην Πλατεία Αμερικής είναι ένας ακόμα Σαϊντού που κινδυνεύει να απελαθεί

Η υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, του πρόσφυγα μαθητή από τη Γουινέα που φοιτούσε στην τελευταία τάξη του λυκείου στην Ελλάδα και κινδύνεψε με απέλαση μόλις έκλεισε το18ο έτος της ηλικίας του έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά προσφυγόπουλα με το που ενηλικιωθούν.

Ο Σαλμάν ο μαθητής δευτέρας Λυκείου του 41ου Γενικού Λυκείου στην Πλατεία Αμερικής είναι ένας ακόμα Σαϊντού που κινδυνεύει να απελαθεί καθώς είναι ένας από τους χιλιάδες που το αίτημά του για άσυλο απορρίφθηκε.

Όπως η αλληλεγγύη βοήθησε στην ευτυχή έκβαση της υπόθεσης του Σαϊντού έτσι και στον Σαλμάν η συμπαράσταση στον αγώνα του είναι ότι πιο σημαντικό. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα, καθηγητές, γονείς και οι συμμαθητές του βρίσκονται στο πλευρό του.

salman_2

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «Ορίζοντες» συναντήθηκε με το 17χρονο προσφυγόπουλο Σαλμάν και απαίτησαν από τους αρμόδιους φορείς να υποχωρήσουν από την τυπικότητα των όρων του ελληνικού ασύλου, και να επικρατήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. «Στην περίπτωση του Σαϊντού πριν λίγες εβδομάδες η αλληλεγγύη κέρδισε. Θα δικαιωθεί και ο αγώνας του Σαλμάν. #Ο_Σαλμάν_μένει_εδώ» σημειώνει στην ανάρτησή του το Δίκτυο.

«Έπειτα από την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου κύριο Γιάννη Μαύρο, ο ίδιος μας χαρακτήρισε τον Σαλμάν ως ένα ξεχωριστό παιδί που είναι πλήρως ενταγμένο στην ελληνική κοινωνία» συμπληρώνουν. 

Μερίδιο ευθύνης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα πέρα από την κυβέρνηση έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μπορεί από τη μία να κάνει λόγο για προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά από την άλλη με το που ενηλικιωθούν καλούνται να αντιμετωπίσουν την απέλαση. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών καθώς με βάση τις συζητήσεις για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο η ΕΕ κρίνει ότι οι απελάσεις δεν προχωράνε τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε και πρέπει να ενταθούν.

Η αλληλεγγύη το μόνο όπλο ώστε ο κάθε Σαϊντού και ο κάθε Σαλμάν να μην είναι βορά στις πολιτικές που τους έφεραν αντιμέτωπους με την προσφυγιά. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η κόρη τους η οποία επιπλέον κατήγγειλε ότι ο πατέρας ασκούσε σωματική βία και στην ίδια.
36χρονη καταγγέλλει το σύζυγό της: «Με κακοποιεί και με βιάζει επί 19 χρόνια»
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!
ΠΑΣΑΔ - Ενημέρωση για Α' φάση αναπληρωτών:«Αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνουν...
Αναπληρωτές: Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριέλαβαν κενά Ολοήμερων στην Α' φάση προσλήψεων, άλλες όχι!