Για τις μεταρρυθμίσεις και το κυβερνητικό έργο μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να λάβει μέρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των τριών βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, Κατερίνας Μονογυιού και Φίλιππου Φόρτωμα, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κομματικών στελεχών. 

syros_kerameos.jpg

Την ίδια ώρα δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο  με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στο νησί, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ.. 

Ειδικότερα λίγο πριν τις επτά περί τα τριάντα άτομα από το Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Σύρο συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας Μιαούλη λίγο πιο κάτω από το θέατρο "Απόλλων", προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία που προωθεί η κυβέρνηση. 

syros2.jpg

Με συνθήματα και σε ειρηνικό τόνο εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υπερασπιζόμενοι το άσυλο. 

Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και πολίτες από το ΕΠΑΛ Σύρου και από άλλα σχολεία συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πλατείας Μιαούλη ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε πρότυπο. 

Να σημειωθεί πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, αστυνομικοί είχαν παραταχθεί μπροστά από τους συγκεντρωμένους φοιτητές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα