Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους φοιτητές», ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ αλλά και για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία μίλησε η  Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο».

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως η Κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια, με τον ίδιο τρόπο που θα επενέβαινε και σε κάθε άλλο χώρο. Αυτό γίνεται και στο ΑΠΘ, όπου επιτέλους τερματίστηκε μια κατάληψη που κρατούσε εδώ και 34 χρόνια και στη θέση αυτή θα γίνει μια βιβλιοθήκη.

Παραμένοντας στο ίδιο θέμα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι τα επεισόδια στο ΑΠΘ είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να  ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Σε ότι αφορά το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές».

Ανέφερε ως παράδειγμα  ότι ένα φοιτητής της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής κι αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του. Και βέβαια αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάρει πτυχίο μπορεί αν το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις. Συμπλήρωσε δε ότι στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλέψεων όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.

Τέλος κι αναφερόμενη στις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη