Πρυτανεία πανεπιστημίου Κρήτης: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προκαλεί προβλήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα», τονίζει η Πρυτανεία του πανεπιστημίου Κρήτης

Την άποψη ότι «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα», εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η Πρυτανεία του πανεπιστημίου Κρήτης, αναφορικά με τα περιστατικά βίας της αστυνομίας προς τους φοιτητές στο ΑΠΘ, την Πέμπτη 26 Μαΐου. 

Ότι οι φοιτητές/τριες αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας, υπογραμμίζει η Πρυτανεία, ενώ παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για την απειλή της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου.

Ακόμη, συμπληρώνει ότι η απαξίωση των πανεπιστημίων είναι συστηματική και γίνεται εσκεμμένα, είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας. Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους. Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.  
 
Οι φοιτητές/τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου).  
 
Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών  πολιτικών. 
 
Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα.  

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρατσιστική επίθεση σε τραμ
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Επίθεση σε τραμ: Νεαρή καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα και εξευτελισμό
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Γιώργος Φλωρίδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»

Σε υψηλούς τόνους και υπό διαρκείς διακοπές διεξήχθη η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου...

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»
social_media.jpg
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες
Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν εκατοντάδες παραπλανητικές διαφημίσεις και ζητούν αυστηρές κυρώσεις κατά των ψηφιακών κολοσσών
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες