«Περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ να πει ποιοι είναι οι αστυνομικοί που ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή από το ένα μέτρο κατά φοιτητών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζοντας, αναφέρεται τον τραυματισμό του φοιτητή και καλεί την ΕΛΑΣ να ενημερώσει με ποιον τρόπο θα τιμωρηθούν οι εν λόγω αστυνομικοί.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση «παίζει με τη φωτιά, στήνοντας προβοκάτσιες» κατά των φοιτητών και της νέας γενιάς με μόνο στόχο την περαιτέρω απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αντί για εμπρηστικές δηλώσεις από τη ΝΔ και τους υπουργούς της, περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, πολιτική και επιχειρησιακή, να πει ποιοι είναι οι αστυνομικοί που ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή από το ένα μέτρο κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των διαδηλωτών στο κεφάλι και πως θα τιμωρηθούν.
Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, στήνοντας προβοκάτσιες κατά των φοιτητών και της νέας γενιάς με μόνο στόχο την περαιτέρω απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Το μόνο δηλαδή που ενδιαφέρει την κα Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ