pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Απευθυνόμαστε στα παιδιά - Εκπαιδεύουμε σήμερα τους οδηγούς του αύριο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Περισσότεροι από 1.500 μαθητές που φοιτούν σε πάνω από σαράντα σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στην τάξη τους μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σήμερα (23/5) το πρωί το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 92ου Δημοτικού Σχολείου. Στη σχολική αίθουσα, μαζί με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν επιμεληθεί το πρόγραμμα, βρέθηκε κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που μίλησε με τα παιδιά για θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν ως ποδηλάτες, ως πεζοί κι ως επιβάτες αλλά και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρίες και σε εμποδιζόμενα άτομα.

«Βρισκόμαστε στο 92ο Δημοτικό Σχολείο και μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία κάνουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: Απευθυνόμαστε στα παιδιά, στους αυριανούς οδηγούς, μιλώντας σε αυτά για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Είναι πράγματι πολύ σημαντικό, είναι ό,τι καλύτερο, η εκπαίδευση για τα θέματα αυτά να ξεκινά από μικρές ηλικίες», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά ο κ. Ζέρβας, από το 2019 -με μια αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας- η Δημοτική Αστυνομία, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, επισκέφθηκε περισσότερα από σαράντα σχολεία. «Πάνω από 1.500 μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τους ανθρώπους του Δήμου που φροντίζουν καθημερινά για την ασφάλεια και την ευταξία. Είναι σημαντικό οι οδηγοί του αύριο να εκπαιδεύονται και να γνωρίζουν όλους τους κανόνες ασφάλειας», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η Δημοτική Αστυνομία είναι κοντά στα παιδιά μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και έχει λειτουργήσει ως «πιλότος» για τις υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων δήμων της χώρας. «Βοηθάμε όσο μπορούμε, ώστε τα παιδιά μας να αλλάζουν την κακή νοοτροπία που έχουμε οι μεγαλύτεροι ότι οι δρόμοι μάς ανήκουν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δαγκλής.

Για τη σπουδαιότητα του προγράμματος μίλησε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου. «Τα παιδιά δημιουργούν μια συνείδηση κι αυτό είναι το ζητούμενο: Να ενημερωθούν για τη σωστή οδική συμπεριφορά, να αγαπήσουν το ποδήλατο, να προστατεύσουν τους συνανθρώπους τους με αναπηρίες», ανέφερε η κυρία Κοσμοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να είναι τόσο αποδοτικό όσο το να μπαίνουν οι ειδικοί μέσα στη σχολική τάξη και μέσα από μια διάδραση να απευθύνονται στα παιδιά».

Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας, διαμορφώνοντας από πολύ νωρίς την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, κάνοντας χρήση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, μαθαίνουν στα παιδιά τον ενδεδειγμένο τρόπο ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη. Δίνουν μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα αντικοινωνικών παραβάσεων, βοηθώντας τους μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία του σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο

Έρχονται 3500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών λόγω επέκτασης ωραρίου

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xarths me tsouxters
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες βρίσκονται – Ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές - Όλα τα βήματα φροντίδας εάν σας τσιμπήσουν
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
mpainten
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις ώστε να μην καταλήγουν όπλα σε χέρια ανθρώπων που κρίνονται επικίνδυνοι και μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων σε...
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν