ειδική αγωγή σεμινάριο
Ο Ε. Πούφτας εργάζεται σε λογιστικό γραφείο ως υπάλληλος οικονομικών καθηκόντων μέσω του προγράμματος μαθητείας των ΕΠΑΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Tο Βραβείο του Καλύτερου Μαθητευόμενου της Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Μαθητεία (European Alliance for Apprenticeship - EAfA) στην κατηγορία «Μαθητευόμενοι» (Apprentices) απένειμε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Nicolas Schmit, στον μαθητή της ΕΠΑΣ Σερρών Ευάγγελο Πούφτα κατά τη χτεσινή τελετή απονομής Βραβείων Αριστείας (VET Excellence Awards 2022) της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (16-20 Μαΐου).

Ο Ε. Πούφτας εργάζεται σε λογιστικό γραφείο ως υπάλληλος οικονομικών καθηκόντων μέσω του προγράμματος μαθητείας των ΕΠΑΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Ξεκίνησε να εργάζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χρειάστηκε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις του εργασιακού του περιβάλλοντος, το οποίο άλλαζε δραστικά λόγω των lockdown και των πρόσθετων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Απέδειξε ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτος στη χρήση της τεχνολογίας και στην παροχή εργασίας εξ αποστάσεως και βοήθησε τους συναδέλφους του να αναπτύξουν νέους τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών τους, μέσα από τη χρήση προηγμένων προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων είναι μια ετήσια εκδήλωση όπου τοπικοί, περιφερειακοί ή εθνικοί φορείς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) παρουσιάζουν και αναδεικνύουν τις δράσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παρέχει μια πλατφόρμα για να γίνει ευρύτερα γνωστό το δυναμικό της ΕΕΚ και μια ευκαιρία ανταλλαγής πληροφοριών και ορθών πρακτικών σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας, τα Βραβεία Αριστείας ΕΕΚ αναγνωρίζουν άτομα και Οργανισμούς για τις προσπάθειές τους στην προώθηση και προσφορά υψηλής ποιότητας της ΕΕΚ.

Η βράβευση του Ε. Πούφτα συνεχίζει την «παράδοση» που δημιουργούν οι ΕΠΑΣ, με τις συνεχείς διακρίσεις που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας ότι αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών ΕΕΚ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η συμμετοχή των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς προωθεί και προβάλλει τις επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητευομένων και των εκπαιδευτικών. Η ανάδειξη των δεξιοτήτων των νέων αποτελεί προτεραιότητα και στόχο του σχολείου, ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές των 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ

  • Πραγματοποιούν μαθητεία και πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση

  • Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

  • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

  • Λαμβάνουν τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

  • Δικαιούνται μέχρι 30 ημέρες σπουδαστική άδεια με αποδοχές

  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης

  • Έχουν πρόσβαση σε επίδομα στέγασης και σίτισης, εφόσον είναι δικαιούχοι.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο του Καλύτερου Μαθητευόμενου της Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Μαθητεία επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/awards/winners-2022_el#eafa-awards--apprentices

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/index_en

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ΕΠΑΣ, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oaed.gr/mathitia

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
eidiki agwgi
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 17:00 εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο...
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ