makri-zetta
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Χιλιάδες δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό τη διαδικασία των αιτήσεων και μεταφόρτωσης των δικαιολογητικών τους, ευελπιστούν πως θα τηρηθούν οι αναφορές της υφυπουργού ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος

Σε διαβούλευση επίκαιρων ερωτήσεων την 16η Μαϊου 2022, η κυρία Ζεττα Μακρή τοποθετήθηκε στη Βουλή, ανταποκρινόμενη σε ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής ΚΚΕ και τομεάρχης Παιδείας κύριος Ιωάννης Δελης.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε το ως έχον χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας κατάρτισης με σειρά προτεραιότητας εκπαιδευτικών, ΕΒΠ και ΕΕΠ για την Ειδική Αγωγή και έδωσε βαρύτητα στην τήρηση του, παραθέτοντας τα λόγια του προέδρου του ΑΣΕΠ, κυρίου Αθανάσιου Παπαϊωάννου, σε επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας την 11η Μαϊου 2022, αναφορικά με τη διαδικασία:

"Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση των διαδικασιων υποβολής των αιτήσεων, θα εκμηδενιζε τη δυνατότητα έγκαιρης έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, κάτι που και με τα σημερινά δεδομένα είναι οριακά εφικτό".

Η υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ημερομηνίες αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι οριακές, θα έχουν ως αποτέλεσμα την στελέχωση των σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος από τους νέους πίνακες. Αυτός είναι και ο λόγος της επιτακτικά αυστηρής τήρησης του χρονικού διαγράμματος και της μη δυνατότητας επέκτασης των προκαθορισμένων ημερομηνιών.

Χιλιάδες δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό τη διαδικασία των αιτήσεων και μεταφόρτωσης των δικαιολογητικών τους, ευελπιστούν πως θα τηρηθούν οι αναφορές της υφυπουργού κατά γράμμα και αναμένουν να παραμείνει ως έχει η διαδικασία, προκειμένου να είναι πραγματοποιήσιμο σενάριο η έγκαιρη έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αρχές Αυγούστου, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση για τις αιτήσεις αναπληρωτών κάθε έτος, βγαίνει από το Υπουργείο Παιδείας, περίπου έως τα μέσα Αυγούστου. Δεδομένου αυτού συνεπώς, τα προσωρινά αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως εκείνο το διάστημα, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέοι πίνακες που θα καταρτιστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τζόκερ 17/8
Τζόκερ: Ο πιο τυχερός Έλληνας; Πώς κέρδισε τα 14 εκατομμύρια! Δεν σταμάτησε μόνο εκεί
Δύο τυχεροί παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ έγιναν πολυεκατομμυριούχοι, κερδίζοντας συνολικά 28,8 εκατ. ευρώ. Η ιστορική κλήρωση και τα καταστήματα ΟΠΑΠ που...
Τζόκερ: Ο πιο τυχερός Έλληνας; Πώς κέρδισε τα 14 εκατομμύρια! Δεν σταμάτησε μόνο εκεί