Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ για τις βεβαιώσεις σπουδών
Διαμαρτυρία αποφοίτων μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη μη χορήγηση βεβαιώσεων προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν μέσω επιστολών τους προς το alfavita.gr απόφοιτοι μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι ότι το πανεπιστήμιο δεν τους παραχωρεί βεβαίωση σπουδών προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο σχολικό έτος.

Οι απόφοιτοι ζητούν να χορηγηθεί βεβαίωση σπουδών σε όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 23 Μάϊου, έως την ημερομηνία λήξης δηλαδή των αιτήσεων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας πως άλλα πανεπιστήμια θα χορηγήσουν, μετά από αίτημα των φοιτητών τους, τις αντίστοιχες βεβαιώσεις. 

«Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του» αναφέρει χαρακτηριστικά απόφοιτος του πανεπιστημίου.

Ακολουθούν οι επιστολές των αναγνωστών

Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του κοινού ΠΜΣ του πανεπιστημίου Λευκωσίας με Πατρών, έπειτα από αίτημα των φοιτητών, θα τους δοθεί βεβαίωση σπουδών πριν τις 23 Μαϊου για όσους ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τότε.
 
Εμείς που είμαστε τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευσης Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ δεν είναι διατεθειμένοι.
 
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μας δίνουν άμεσα τη βεβαίωση σπουδών όσων καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 23/5. Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού.  Είστε το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του. 
 
Με εκτίμηση
 
Οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευσης Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΑΠ).
 
*
 
Καλησπέρα, είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην ειδική αγωγή του ΕΑΠ.
 
Μαζί με τους συμφοιτητές μου είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο και για λίγες μέρες χάνουμε τους πίνακες της ειδικής αγωγής. Γεγονός που σημαίνει τρία χρόνια αποκλεισμού.
 
Το πανεπιστήμιο λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ωστόσο σήμερα το πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πατρών, ενημέρωσε τους φοιτητές τους ότι μετά από διερεύνηση και αίτημα των τελευταίων θα καταφέρουν να τους δώσουν βεβαίωση σπουδών πριν τη λήξη των αιτήσεων, σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Θέλουμε να μας δοθεί και εμάς αυτό το δικαίωμα.
Είναι άδικο να είμαστε οι φοιτητές μόνο αυτού του πανεπιστημίου αποκλεισμένοι. 
 
***

Είναι τρομερή αδικία αυτό που συμβαινει. Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του κοινού ΠΜΣ του πανεπιστημίου Λευκωσίας με Πατρών, από Πανεπιστήμια Αιγαίου ακόμη και από του Φρεντερικ (μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης) που θέλει και ΔΟΑΤΑΠ και χρειάζεται πόσος καιρός, έπειτα από αίτημα των φοιτητών, θα τους δοθεί βεβαίωση σπουδών πριν τις 23 Μαϊου για όσους ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τότε και συγκεκριμένα στις 19/5.
 
Εμείς που είμαστε τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν καμία βεβαίωση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μας δώσουν άμεσα τη βεβαίωση σπουδών όσων καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 23/5.

Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του. Και σας ρωτάω κυρία Κεραμεως στηρίζουμε τα ελληνικά μας πανεπιστήμια και θα μείνουμε εκτός πινάκων για τρία ολόκληρα χρόνια, τρία χρόνια ανεργίας ακόμη και θα μπει όλη η Κύπρος; Μπορείτε να μου πείτε που είναι αυτή η ισοτιμία, όταν θα αποκλειστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα μπουν όλα τα κυπριακά; Απλα απαράδεκτο! Αν θέλετε να μιλάμε για ισοτιμία ή θα μπούμε όλοι και θα έπρεπε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ή σε παράταση αιτήσεων μέχρι τις 5/6 που τελειώνουμε ή να έρθετε σε επαφή με το εαπ για να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις ή να μη μπει κανένας μεταπτυχιακός ειδικής αγωγής.. Η ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ..

Με εκτίμηση

Οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ατόμων Με Προβλήματα

Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας