Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ για τις βεβαιώσεις σπουδών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διαμαρτυρία αποφοίτων μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη μη χορήγηση βεβαιώσεων προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν μέσω επιστολών τους προς το alfavita.gr απόφοιτοι μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι ότι το πανεπιστήμιο δεν τους παραχωρεί βεβαίωση σπουδών προκειμένου να προλάβουν να ενταχθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής για τις προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο σχολικό έτος.

Οι απόφοιτοι ζητούν να χορηγηθεί βεβαίωση σπουδών σε όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 23 Μάϊου, έως την ημερομηνία λήξης δηλαδή των αιτήσεων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας πως άλλα πανεπιστήμια θα χορηγήσουν, μετά από αίτημα των φοιτητών τους, τις αντίστοιχες βεβαιώσεις. 

«Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του» αναφέρει χαρακτηριστικά απόφοιτος του πανεπιστημίου.

Ακολουθούν οι επιστολές των αναγνωστών

Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του κοινού ΠΜΣ του πανεπιστημίου Λευκωσίας με Πατρών, έπειτα από αίτημα των φοιτητών, θα τους δοθεί βεβαίωση σπουδών πριν τις 23 Μαϊου για όσους ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τότε.
 
Εμείς που είμαστε τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευσης Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ δεν είναι διατεθειμένοι.
 
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μας δίνουν άμεσα τη βεβαίωση σπουδών όσων καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 23/5. Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού.  Είστε το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του. 
 
Με εκτίμηση
 
Οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευσης Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΑΠ).
 
*
 
Καλησπέρα, είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην ειδική αγωγή του ΕΑΠ.
 
Μαζί με τους συμφοιτητές μου είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο και για λίγες μέρες χάνουμε τους πίνακες της ειδικής αγωγής. Γεγονός που σημαίνει τρία χρόνια αποκλεισμού.
 
Το πανεπιστήμιο λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ωστόσο σήμερα το πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πατρών, ενημέρωσε τους φοιτητές τους ότι μετά από διερεύνηση και αίτημα των τελευταίων θα καταφέρουν να τους δώσουν βεβαίωση σπουδών πριν τη λήξη των αιτήσεων, σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Θέλουμε να μας δοθεί και εμάς αυτό το δικαίωμα.
Είναι άδικο να είμαστε οι φοιτητές μόνο αυτού του πανεπιστημίου αποκλεισμένοι. 
 
***

Είναι τρομερή αδικία αυτό που συμβαινει. Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του κοινού ΠΜΣ του πανεπιστημίου Λευκωσίας με Πατρών, από Πανεπιστήμια Αιγαίου ακόμη και από του Φρεντερικ (μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης) που θέλει και ΔΟΑΤΑΠ και χρειάζεται πόσος καιρός, έπειτα από αίτημα των φοιτητών, θα τους δοθεί βεβαίωση σπουδών πριν τις 23 Μαϊου για όσους ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τότε και συγκεκριμένα στις 19/5.
 
Εμείς που είμαστε τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων Με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν καμία βεβαίωση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μας δώσουν άμεσα τη βεβαίωση σπουδών όσων καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μέχρι και τις 23/5.

Είναι άδικο να είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο του οποίου οι φοιτητές θα μείνουν εκτός πινάκων και μάλιστα μιλάμε για τρία χρόνια αποκλεισμού. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο που δε στηρίζει τους φοιτητές του. Και σας ρωτάω κυρία Κεραμεως στηρίζουμε τα ελληνικά μας πανεπιστήμια και θα μείνουμε εκτός πινάκων για τρία ολόκληρα χρόνια, τρία χρόνια ανεργίας ακόμη και θα μπει όλη η Κύπρος; Μπορείτε να μου πείτε που είναι αυτή η ισοτιμία, όταν θα αποκλειστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα μπουν όλα τα κυπριακά; Απλα απαράδεκτο! Αν θέλετε να μιλάμε για ισοτιμία ή θα μπούμε όλοι και θα έπρεπε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ή σε παράταση αιτήσεων μέχρι τις 5/6 που τελειώνουμε ή να έρθετε σε επαφή με το εαπ για να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις ή να μη μπει κανένας μεταπτυχιακός ειδικής αγωγής.. Η ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ..

Με εκτίμηση

Οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ατόμων Με Προβλήματα

Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο στο σπίτι όσο και στον κήπο ή ακόμη και στην προσωπική φροντίδα.
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Πόνος στην κοιλιά
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται σε κάτι απλό και παροδικό, υπάρχουν όμως και καταστάσεις που χρειάζονται άμεση ιατρική αξιολόγηση.
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σκύλος
Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να γρατζουνά τις πόρτες του σπιτιού
Πρόκειται για ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κηδεμόνες σκύλων. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτή η...
Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να γρατζουνά τις πόρτες του σπιτιού