«Πατήματα στη φύση και στη ζωή»: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
Με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κατερίνα Λιλή, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα και Χαρά Νίκα, ομάδα των σαράντα περίπου μαθητών-τριών ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εγρήγορσης, που περιλάμβανε εβδομαδιαίες συναντήσεις και εργαστήρια μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του περιβαλλοντικού προγράμματος «Πατήματα στη φύση και στη ζωή», του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, το διήμερο 5 και 6 Μαΐου στο Καρπενήσι. Με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κατερίνα Λιλή, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα και Χαρά Νίκα, η ομάδα των σαράντα περίπου μαθητών-τριών ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εγρήγορσης, που περιλάμβανε εβδομαδιαίες συναντήσεις και εργαστήρια μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.

halkida_3.jpg

Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τη διήμερη περιβαλλοντική δράση «Το μαγικό μονοπάτι της Ενσυνείδησης», που υλοποιήθηκε εξαιρετικά από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου Μάνο Κοπανάκη, μέσα σε ένα συγκλονιστικό ελατοδάσος, στα χωριά Γοριανάδες και Μεγάλο Χωριό.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας, να ζήσουν για δυο μέρες ελεύθερα στη φύση, να αναπνεύσουν τις μυρωδιές του δάσους, να αφουγκραστούν τους ήχους της εξοχής, να διαδράσουν σε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας αλλά και να ανιχνεύσουν μοναχικές ασκήσεις ενσυνείδησης, κυρίως όμως να δοκιμάσουν τα «πατήματά τους  στα μονοπάτια της φύσης και της ζωής», όπως είναι και ο τίτλος του προγράμματος, που πραγματοποιούν όλο το χρόνο με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους.

halkida_2.jpg

Η διήμερη εκδρομή περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, καθώς και στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς μαγευτικό τοπίο.

Στο πλαίσια του ίδιου προγράμματος, είχε προηγηθεί νωρίτερα την Άνοιξη, περιβαλλοντική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών, με το  ΚΠΕ Άμφισσας, καθώς επίσης και εξερεύνηση στο δασικό χωριό των Παπάδων, στη Β. Εύβοια, που επλήγη πρόσφατα από την καταστροφική πυρκαγιά, στο πλαίσιο επισκέψεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε μια εποχή που ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι αυτονόητος αλλά αποτελεί ζητούμενο, πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές, πέρα από την ευεξία και τη θετική διάθεση που δημιουργούν, σε εκπαιδευόμενους/ες και εκπαιδευτικούς, πέρα από τις σχέσεις συνεργασίας που σφυρηλατούν,  συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης από τους νέους ανθρώπους, ώστε να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές σαν αυτή που συνέβη στο νησί μας, το περασμένο θλιβερό καλοκαίρι.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο