«Πατήματα στη φύση και στη ζωή»: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
Με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κατερίνα Λιλή, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα και Χαρά Νίκα, ομάδα των σαράντα περίπου μαθητών-τριών ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εγρήγορσης, που περιλάμβανε εβδομαδιαίες συναντήσεις και εργαστήρια μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του περιβαλλοντικού προγράμματος «Πατήματα στη φύση και στη ζωή», του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, το διήμερο 5 και 6 Μαΐου στο Καρπενήσι. Με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κατερίνα Λιλή, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα και Χαρά Νίκα, η ομάδα των σαράντα περίπου μαθητών-τριών ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εγρήγορσης, που περιλάμβανε εβδομαδιαίες συναντήσεις και εργαστήρια μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.

halkida_3.jpg

Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τη διήμερη περιβαλλοντική δράση «Το μαγικό μονοπάτι της Ενσυνείδησης», που υλοποιήθηκε εξαιρετικά από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου Μάνο Κοπανάκη, μέσα σε ένα συγκλονιστικό ελατοδάσος, στα χωριά Γοριανάδες και Μεγάλο Χωριό.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας, να ζήσουν για δυο μέρες ελεύθερα στη φύση, να αναπνεύσουν τις μυρωδιές του δάσους, να αφουγκραστούν τους ήχους της εξοχής, να διαδράσουν σε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας αλλά και να ανιχνεύσουν μοναχικές ασκήσεις ενσυνείδησης, κυρίως όμως να δοκιμάσουν τα «πατήματά τους  στα μονοπάτια της φύσης και της ζωής», όπως είναι και ο τίτλος του προγράμματος, που πραγματοποιούν όλο το χρόνο με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους.

halkida_2.jpg

Η διήμερη εκδρομή περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, καθώς και στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς μαγευτικό τοπίο.

Στο πλαίσια του ίδιου προγράμματος, είχε προηγηθεί νωρίτερα την Άνοιξη, περιβαλλοντική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών, με το  ΚΠΕ Άμφισσας, καθώς επίσης και εξερεύνηση στο δασικό χωριό των Παπάδων, στη Β. Εύβοια, που επλήγη πρόσφατα από την καταστροφική πυρκαγιά, στο πλαίσιο επισκέψεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε μια εποχή που ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι αυτονόητος αλλά αποτελεί ζητούμενο, πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές, πέρα από την ευεξία και τη θετική διάθεση που δημιουργούν, σε εκπαιδευόμενους/ες και εκπαιδευτικούς, πέρα από τις σχέσεις συνεργασίας που σφυρηλατούν,  συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης από τους νέους ανθρώπους, ώστε να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές σαν αυτή που συνέβη στο νησί μας, το περασμένο θλιβερό καλοκαίρι.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέτρος Αγγελόπουλος, ΠΔΕ Ιονίων Νήσων
Σάλος στη Ζάκυνθο: Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για «φίμωση»
Σκηνικό έντασης στη Ζάκυνθο: Μετωπική ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τον Πέτρο Αγγελόπουλο με βαριές καταγγελίες για αυταρχισμό
Σάλος στη Ζάκυνθο: Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για «φίμωση»
4ο ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Οι πληθωρικές τάξεις των σχολείων, η μάθηση και οι επικίνδυνες αλχημείες
Απίθανη λογική για τα σχολεία: Όταν παρουσιάζεται ως πρόβλημα  εκείνο που, παιδαγωγικά, αποτελεί πλεονέκτημα
Οι πληθωρικές τάξεις των σχολείων, η μάθηση και οι επικίνδυνες αλχημείες
airfryer
Το απλό μυστικό του Τζέιμι Όλιβερ για πιο τραγανό αποτέλεσμα στο Airfryer
Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκαλύπτει πως η λύση δεν βρίσκεται στην ποσότητα του λαδιού, αλλά στον τρόπο που το εφαρμόζουμε.
Το απλό μυστικό του Τζέιμι Όλιβερ για πιο τραγανό αποτέλεσμα στο Airfryer
Μαρία Καρυστιανού
«Να είμαστε σε εγρήγορση και να ετοιμαστούμε»: Επιταχύνεται η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι έως το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν διαμορφωθεί τοπικές ομάδες σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας έναν βασικό κορμό...
«Να είμαστε σε εγρήγορση και να ετοιμαστούμε»: Επιταχύνεται η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού