apth
Οι φοιτητές κατήγγειλαν κυβέρνηση και πρυτανεία για οργανωμένο σχέδιο μετά και την νέα παρέμβαση των ΜΑΤ ρίχνοντας χημικά και κροτίδες μέσα στους χώρους του ιδρύματος που διεξάγονταν τα μαθήματα

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή αντιδράσεις φοιτητών που εναντιώνονται στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Ιδρύματος για την περιφρούρηση έργου κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο που επί σειρά ετών τελούσε υπό κατάληψη και ήταν γνωστός ως «στέκι του Βιολογικού».

Οι συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος κι ένας 48χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κ.ά.

Ο πρώτος είχε προσαχθεί μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ ο δεύτερος σε νέο γύρο έντασης που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα έξω από το Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Το «πονάω» του φοιτητή

mat apth

Στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων, φοιτητές κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την πρυτανεία για οργανωμένο σχέδιο με τη νέα παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του ιδρύματος, όπου έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και κροτίδων ακόμα και μέσα στο κτίριο της σχολής Θετικών Επιστημών την ώρα μάλιστα που διεξάγονταν μαθήματα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, πολλοί συμφοιτητές τους αναγκάστηκαν να βγουν από τα μαθήματά τους με δακρυσμένα μάτια λόγω των χημικών. Νωρίτερα σημειώθηκε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου πραγματοποιούνται εργασίες.

Την ίδια στιγμή, όργή προκαλεί το βίντεο με τον φοιτητή που σέρνουν και πιέζουν σε όλο του το σώμα άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο ΑΠΘ, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μάλιστα, ο άνδρας των ΜΑΤ φέρεται να απαντά: «στ' α@@@@@α μου».

Πολλοί χρήστες και σελίδες στο facebook συσχετίζουν την κραυγή «πονάω» με την αντίστοιχη που είπε νεαρός πολίτη στη Νέα Σμύρνη πριν ένα χρόνο, όταν άνδρες της ΔΙΑΣ επιτέθηκαν σε πολίτες στην κεντρική πλατεία της περιοχής, ενώ βρισκόταν σε εφαρμογή «σκληρό» lockdown με εντολή της κυβέρνησης.

Δείτε εδώ το βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Όταν οι γονείς... ξεφεύγουν την πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί!
Ζούμε, πραγματικά, απίστευτες καταστάσεις. Αρκετοί γονείς, πλέον, δεν αποδέχονται καμία "παρατήρηση" για τα παιδιά τους κι έχουν γνώμη ακόμα και για...
Όταν οι γονείς... ξεφεύγουν την πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί!
Στις 21 Γενάρη η εκπαίδευση στον δρόμο του αγώνα σε όλη τη χώρα
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών 21/1: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Τρίπολη – Τι ζητούν τα σωματεία
Πανεκπαιδευτικό προσκλητήριο ενάντια στις διώξεις – Συγκεντρώσεις σε Πλατεία Κλαυθμώνος και ΠΔΕ Πελοποννήσου την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών 21/1: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Τρίπολη – Τι ζητούν τα σωματεία
επίδομα μητρότητας
Επίδομα μητρότητας: Η κρυφή αύξηση που «παρασύρει» τα ποσά – Δείτε τον πίνακα
Επίδομα Μητρότητας 2026: Πότε μπαίνει η πρώτη δόση με την αύξηση 2,4% – Ο αναλυτικός πίνακας με τα νέα ποσά ανά κλάση
Επίδομα μητρότητας: Η κρυφή αύξηση που «παρασύρει» τα ποσά – Δείτε τον πίνακα