apth foitites kinitopoiisi
Anastasia Christodoulidou / SOOC
Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος φοιτητών - Υπάρχουν πληροφορίες ότι τρία άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο

Η ΚΝΕ καταγγέλλει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν μόνο ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς».

Όπως αναφέρει σε σχόλιό της, «αυτό το σχέδιο εξελίχθηκε με την απαράδεκτη ενέργεια της εισβολής πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» και σημειώνει ότι «την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου».

«Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το "σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο", ανοιχτό στην καταστολή, την τρομοκρατία και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση, τη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών» προσθέτει η ΚΝΕ και καταλήγει στο σχόλιό της:

«Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους φοιτητικούς τους συλλόγους θα "κουρελιάσουν" τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους. Τα Πανεπιστήμια να γίνουν πραγματικά χώροι μόρφωσης και πολιτισμού, αγώνα και διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων για το Πανεπιστήμιο του μέλλοντός μας».

Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος φοιτητών

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε άγρια επίθεση κατά των φοιτητών που διαδηλώνουν ενάντια στην παρουσία ΜΑΤ στο ΑΠΘ από δυνάμεις καταστολής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες τρία άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης«πάνω από 3 φοιτητές στο νοσοκομείο. Ο ένας δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια του. Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και χημικά σε ευθεία βολή από την @hellenicpolice. Φόβοι πως ο άλλος φοιτητής έχει χάσει το τύμπανό του στο αυτί».

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές#ΑΠΘ pic.twitter.com/haiNXpl4BA

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) May 10, 2022

Σε άλλο βίντεο τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν φοιτητή ο οποίο φωνάζει «πονάω», ενώ ο άνδρας των ΜΑΤ απαντά: «στ' α@@@@@α μου».

- Πονάω ρε
- Στα αρχίδια μου

Λαβές στο λαιμό και στο κεφάλι. Ίδιες φράσεις, ίδιες εικόνες ένα χρόνο μετά. pic.twitter.com/e5gVHHCm81

— Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης (@litsardakis) May 10, 2022

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πινακας
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Ένα έργο ζωγραφικής του 19ου αιώνα συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες μουσείων, συγκινώντας βαθιά όσους το παρατηρούν.
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Γιάννης Τσαγκαράκης
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
Εφόδους σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και Ελληνικό – Εκατοντάδες έργα, αρχαιότητες και μετρητά στο μικροσκόπιο των Αρχών
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
metatheseis_21118_1019.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για υπηρεσιακές μεταβολές
Ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, Τάκης Ρουμπής, ενημερώνει στο alfavita για τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης εκπαιδευτικών
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για υπηρεσιακές μεταβολές