Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου, οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και στην παρουσία της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από την περιοχή της Καμάρας και κατευθύνονται δυτικά επί της οδού Εγνατία, ενώ σύμφωνα με το thesstoday.gr την πορεία συνοδεύει διακριτικά η αστυνομία. Σημειώνεται πως νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε προ-συγκέντρωση στη ΣΘΕ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που μεταξύ άλλων γράφουν «κάτω τα χέρια από το άσυλο» ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται, πως σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα φοιτητές του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Πληροφορικής και της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των παραπάνω τμημάτων.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom