niki kerameos
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
«Στα σχολεία κερδίσαμε τη μάχη με τον κορονοϊό» δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία από αύριο Τρίτη 3 Μαΐου , διευκρίνισε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test, ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.

Παράλληλα, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Συμπλήρωσε δε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός, αφού τόνισε ότι «στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορονοϊό», είπε ότι τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Το αν οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές θα φορούν μάσκες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών. Από αύριο Τρίτη, όμως που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Για τις σχολικές εκδρομές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η υπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως να πάρουν voucher 200 ευρώ για την αγορά υπολογιστή, tablet κλπ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών