Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Νέα απόφαση για την εγγραφή στην επετηρίδα
Τροποποιήθηκε η απόφαση σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην επετηρίδα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον καθορισμό της διαδικασίας εγγραφής και του τρόπου τηρήσεως της επετηρίδας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα εγγραφής

Ειδικότερα, σύμφωνα με την νέα απόφαση δικαίωμα εγγραφής στην Επετηρίδα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έχουν οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ομογενείς που κατέχουν τα αναγκαία τυπικά προσόντα ένταξης σε εκπαιδευτικό κλάδο της Πρωτοβάθμιας (Α/θμιας) ή/και της Δευτεροβάθμιας (Β/θμιας) Εκπαίδευσης.

Η αίτηση εγγραφής στην Επετηρίδα υποβάλεται μόνο ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.): https://mydocs. minedu.gov.gr.

Η αυθεντικοποίηση των χρηστών στο εν λόγω πληροφοριακό σύστημα γίνεται άπαξ με χρήση ζεύγους κωδικών (όνομα χρήστη και συνθηματικό), το οποίο αποδίδεται προσωπικά στους αιτούντες (ως φυσικά πρόσωπα) μέσω της υπηρεσίας πιστοποίησης του TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εγγραφή γίνεται με την συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας που είναι διαθέσιμη μέσω της επιλογής ’’Εγγραφή ΕΠ.ΙΔ.ΕΚ’’, η οποία έχει τη μορφή αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης».

Κατά τα λοιπά, ισχύει η υπό στοιχεία 108779/Ν1/ 4.7.2019 υπουργική απόφαση (Β’ 2892).

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλώσσα - Συζήτηση
Πώς λέγεται στα ελληνικά το mood;
Αν κάτι αξίζει να κρατήσουμε από αυτή τη σειρά, δεν είναι να «απαγορεύσουμε» τις ξένες λέξεις. Είναι να θυμηθούμε ότι έχουμε κι άλλες επιλογές.
Πώς λέγεται στα ελληνικά το mood;