ειδική αγωγή σεμινάριο
mpougatsa
INTIME/Δελτίο τύπου / POOL
«Καθηγητής» για μία ημέρα ο μετρ του είδους

«Καθηγητής» για μία ημέρα έγινε ο Φίλιππος Μπαντής, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πιο γνωστά και μακροβιότερα μπουγατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης, αφού μύησε στα  «μυστικά» της μπουγάτσας σπουδαστές του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Η «συνάντηση» έγινε online και δάσκαλος έδειξε πώς παίρνει στα χέρια του τη ζύμη και με γρήγορες κινήσεις και μοναδική μαεστρία τη μετατρέπει εν ριπή οφθαλμού σε φύλλο μπουγάτσας, που έχει μέγεθος σεντονιού.

Το μάθημα έγινε στο πλαίσιο τριήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε για την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ, έμαθαν διαδικτυακά να ανοίγουν φύλλο και ξετρελάθηκαν με την μπουγάτσα κρέμα, κρατώντας αναλυτικά σημειώσεις ώστε να δοκιμάσουν να την παρασκευάσουν στο σπίτι.

Ένα προϊόν με βαθιά ιστορία

 «Οι καλύτεροι επιστήμονες πάνω στη διατροφή από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο και όλοι οι καλεσμένοι ήταν εξαιρετικοί», εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Φίλιππος Μπαντής, ο οποίος, από το εργαστήριό του «βρέθηκε», μέσω της τεχνολογίας, στο Χογκ Κονγκ.

«Παρουσίασα την μπουγάτσα ως το παραδοσιακό πρωινό στη βόρεια Ελλάδα και πλέον και σε όλη τη χώρα. Ένα προϊόν με βαθιά ιστορία, που υπάρχει από τα βυζαντινά χρόνια. Μίλησα για ώρες στους φοιτητές του πανεπιστημίου, που αν κρίνω από την ανταπόκρισή τους και τις πολλές ερωτήσεις που μου υπέβαλαν, ήταν μια εμπειρία με πολύ ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνίτης μπουγάτσας, για τον οποίο έγιναν αφιερώματα στον τοπικό τύπο του Χονγκ Κονγκ.

Ένα… νόστιμο μάθημα

Οι φοιτητές δεν έχασαν λεπτό από την παρακολούθηση του...νόστιμου μαθήματος και η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης τους εντυπωσίασε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Μεγάλη ήταν η έκπληξή τους, όπως λέει ο κ. Μπαντής, όσον αφορά τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπουγάτσας, όπως το αγνό βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Με εξαίρεση ελάχιστους Ευρωπαίους φοιτητές, που είχαν βρεθεί κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη και είχαν δοκιμάσει μπουγάτσα, για τους υπόλοιπους η γεύση είναι άγνωστη και είναι μεγάλη η ανυπομονησία για την πρώτη... μπουκιά του τραγανού φύλλου, που κρύβει μέσα του τη γλυκιά κρέμα ή το τυρί, κάτι που τους φάνηκε άκρως δελεαστική για τους γευστικούς ουρανίσκους.

 «Τους εξηγήσαμε ότι υπάρχουν και άλλες γεύσεις και πως έχουμε προσαρμόσει πλέον τη γέμιση στις προτιμήσεις των πελατών. Πληροφορήθηκα, μάλιστα, πως υπάρχει παρόμοιος τρόπος παρασκευής και σε ένα δικό τους προϊόν, μία πίτα που υπάρχει στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ, της οποίας το φύλλο ανοίγεται όπως της δικής μας μπουγάτσας», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο κ. Μπαντής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022