apth-mat
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, σε χώρο που τελούσε υπό κατάληψη

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα το τμήμα Βιολογίας, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η φωτιά ξέσπασε σε παλέτες, σε χώρο που τελούσε υπό κατάληψη, όπου γίνονται εργασίες. Τρεις πυροσβέστες με έξι οχήματα που έσπευσαν στο σημείο και την έσβησαν πριν πάρει διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ένταση και ρίψη χημικών σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΑΠΘ για δεύτερη ημέρα, καθώς άτομα προσκείμενα στον αντιεξουσιαστικό χώρο αντιδρούν στην πραγματοποίηση οικοδομικών εργασιών στο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου στεγαζόταν επί δεκαετίες η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στους χώρους του πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας δύο προσαγωγές, που νωρίς το απόγευμα έγιναν συλλήψεις. 

Το απόγευμα της Τρίτης νέος γύρος έντασης σημειώθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου μπροστά από το Νοσοκομείο Γεννηματάς οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους. 

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επέστεψαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου, προχωρώντας παράλληλα στον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνικής Αμύνης. 

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών επέστρεψε στο χώρο του πανεπιστημίου βγαίνοντας κατά διαστήματα και πετώντας μάρμαρα.

Το μεσημέρι, στο διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Γεωπονίας- Δασολογίας συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι.

Όπως καταγγέλλουν τα ΜΑΤ παρεμποδίζουν την πορεία τους μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τις πρυτανικές αρχές, στις οποίες κοινοποίησαν το αίτημα για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του ιδρύματος.

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus ζήτησαν και καθηγητές του ιδρύματος που βρέθηκαν στο πλάι των φοιτητών, ενώ αναφερόμενοι στην προσαγωγή που προηγήθηκε, έκαναν λόγο για απαγωγή.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Ο κακός νόμος Κεραμέως και το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ)
Ο κακός νόμος Κεραμέως έπαιξε ασφαλώς το ρόλο του, όμως και τα στελέχη του πανεπιστημίου δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο κακός νόμος Κεραμέως και το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ)