Εκπαίδευση

Σχολάρχες: «To “Big Quit” στην ιδιωτική εκπαίδευση αγγίζει το ρεκόρ του… 0.5%»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων για ΟΙΕΛΕ: «Την επόμενη φορά που θα θελήσουν να κάνουν online έρευνα με προαποφασισμένα συμπεράσματα, θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο… καλό είναι να ανατρέξουν στη σχετική βιβλιογραφία»

Απάντηση στην μεγάλη έρευνα της ΟΙΕΛΕ η οποία εντόπισε φαινόμενο του Big Quit και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να αναζητούν άλλη επαγγελματική στέγη τα τελευταία χρόνια και τα ιδιωτικά σχολεία να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα εύρεσης ειδικοτήτων αιχμής (π.χ δάσκαλοι, καθηγητές πληροφορικής), έδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ)

Με ανακοίνωσή του ο ΣΙΣ κατηγορεί την ΟΙΕΛΕ για «έρευνα με προαποφασισμένα συμπεράσματα» ενώ τονίζει ότι παρότι, κατά την έρευνα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι απογοητευμένοι από τα ιδιωτικά σχολεία, εντούτοις «στη σημερινή (6/4/2022) γενική απεργία, το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών άγγιξε το …0.5%»

Ολη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων

Μόλις χθες, συνδικαλιστικοί φορείς με τυμπανοκρουσίες προανήγγειλαν… «Big Quit» στην ιδιωτική εκπαίδευση με …68% των εκπαιδευτικών «απογοητευμένους» από τις εργασιακές συνθήκες και στην «πόρτα της εξόδου». Το θέμα, μάλιστα, αναδείχθηκε σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Παρόλα αυτά, στη σημερινή (6/4/2022) γενική απεργία, το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών άγγιξε το …0.5%.

Πώς προκύπτει αυτό το παράδοξο; Η συνταγή είναι γνωστή: έρευνες με ανοιχτά Google Forms με… 800 απαντήσεις σε σύνολο 10.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών – μικρότερη και από τη συμμετοχή στις εκλογές με την περιφερόμενη κάλπη.

Την επόμενη φορά που θα θελήσουν να κάνουν online έρευνα με προαποφασισμένα συμπεράσματα, θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο… καλό είναι να ανατρέξουν στη σχετική βιβλιογραφία.

Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά: πλησιάζουν εξετάσεις και δίνεται αφορμή για μια καλή άσκηση στατιστικής: «πόσες φορές χρειάστηκε να υποβάλλει τη φόρμα κάθε χρήστης για να μετατραπεί το 0.5% σε 68%»;

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση