Υπουργείο Παιδείας: Δύο νέες απολύσεις εκπαιδευτικών
Δύο αποφάσεις απόλυσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας

Δύο απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημοσιοποίησε σήμερα η γενική διεύθυνση εκπαιδευτικού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πρώτη περίπτωση, αποφασίστηκε καταγγελία της σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του π.δ. 410/1988 αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής, λόγω αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της για δεκαπέντε (15) τουλάχιστον κατά συνέχεια ημέρες (περ. γ΄ της παρ.1 του ανωτέρω άρθρου), σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Πράξη 17/09-03-2022).

Στη δεύτερη περίπτωση, αποφασίστηκε καταγγελία της σύμβασης εργασίας για το διδακτικό έτος 2021-2022  αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών αποδεχόμενοι τη σχετική αιτιολογημένη γνώμη του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) (Πράξη 7/14-3-2022), υπέρ της λύσης της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η οποία την συνδέει με την ως άνω Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με άμεση καταγγελία αυτής για σπουδαίο λόγο, ο οποίος συνίσταται σε 1. «ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», 2. «αμέλεια ή ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος» και 3. «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που έγινε δημοσίως γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις», που υπάγονται στα πειθαρχικά παραπτώματα των περ. ε’, κη’ και ιζ’ αντιστοίχως, της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), όπως ισχύει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν και στη μέση φωτιά
Σχέδιο Τραμπ για το Ιράν αποκαλύπτει το Reuters – Πλήγματα σε ηγεσία και δυνάμεις ασφαλείας
«Θα χτυπήσει αξιωματούχους – Στόχος η αλλαγή καθεστώτος»: Τι αποκαλύπτει το Reuters για το σχέδιο Τραμπ απέναντι στο Ιράν
Σχέδιο Τραμπ για το Ιράν αποκαλύπτει το Reuters – Πλήγματα σε ηγεσία και δυνάμεις ασφαλείας
φοιτητές
«Σήμα κινδύνου» για τις Φιλοσοφικές Σχολές: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν «υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών»
Σφοδρή αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για τις διαγραφές φοιτητών των Φιλοσοφικών Σχολών
«Σήμα κινδύνου» για τις Φιλοσοφικές Σχολές: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν «υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών»