Σχολεία: Τέλος στα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν από τα μέσα Μαϊου- Τι θα γίνει με τις μάσκες
Τέλος στα self test όχι όμως και στις μάσκες

Σήμερα Τρίτη  στις 2:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως -αντί για την Τετάρτη- η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η κατάργηση όλων των περιορισμών της πανδημίας, με την ταυτόχρονη θωράκιση των περισσότερο ευάλωτων.

Στην ίδια δέσμη χαλάρωσης των μέτρων, περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους.

Η οριστική κατάργηση αφορά και στα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ που γίνονται σήμερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν για τελευταία φορά διαγνωστικό έλεγχο στην τρέχουσα σχολική περίοδο  στις 2 Μαϊου.

Τα υποχρεωτικά self test στα σχολεία, ήδη από αυτήν την εβδομάδα μειώθηκαν από 2 σε 1.

Ωστώσο το τελευταίο μέτρο που θα αρθεί είναι η χρήση της μάσκας στα σχολεία και σε όλους τους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα και εστίαση), στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης (προσωρινά)

Επόμενο βήμα, η τελική κατάργηση της υποχρεωτικής επίδειξης των πιστοποιητικών σε όλους του εξωτερικούς χώρους, ίσως και από τις 2 Μαΐου, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Η ελεύθερη είσοδος όλων (εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων) χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ θα εφαρμοστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και θέατρα, τα ανοιχτά θεάματα και τους θερινούς χώρους εστίασης.

Το περιοριστικό αυτό μέτρο της επίδειξης των πιστοποιητικών, αναμένεται να πάψει να ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα πιστοποιητικά δεν αποκλείεται να επανέλθουν από το ερχόμενο φθινόπωρο, είτε εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού, είτε εάν χρειαστεί να κάνουμε νέες δόσεις εμβολίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη