diethnes-panepistimio
Για παρεμπόδιση των φοιτητικών εκλογών στη ΣΕΥ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας καταγγέλλουν την κοσμητεία και την πλειοψηφούσα φοιτητική παράταξη τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ο σύλλογος εργαζομένων

Να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στης Σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, φέρεται να προσπαθούν η κοσμητεία και η πλειοψηφούσα φοιτητική παράταξη, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών και του συλλόγου εργαζομένων του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ καταγγέλλουν ότι η κοσμητεία αρνείται να παραδώσει τα μητρώα των φοιτητών, όπως γίνεται σε όλες τις σχολές πανελλαδικά, για να αξιοποιηθούν ως εκλογικοί κατάλογοι, παρά την αρχική προφορική δέσμευση του πρύτανη. Ακόμα δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα παραβάν για τη διαδικασία, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και η παραχώρηση αίθουσας.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ καταγγέλλει περιστατικά εκφοβισμού σε βάρος διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στη Σίνδος, από μέλη της πλειοψηφούσας φοιτητικής παράταξης, οι οποίοι «φυλάνε» έξω από τα γραφεία διοικητικών υπαλλήλων για να μην παραδοθούν οι λίστες εκλογικών καταλόγων των φοιτητών της Σχολής ΣΕΥ.

Η δήλωση των μελών της εφορευτικής επιτροπής της ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ

Σε δήλωσή τους, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ αναφέρουν:

Ενημερώνουμε ότι παρά την επίμονη προσπάθεια να μπουν εμπόδια σε μια δημοκρατική διαδικασία των φοιτητών που είναι η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, οι εκλογές του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ θα γίνουν κανονικά όπως ακριβώς έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση των φοιτητών, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 

Μέχρι τώρα έχουμε αντιμετωπίσει την άρνηση της κοσμητείας της σχολής 

- να μας παραδώσει τα μητρώα των φοιτητών, όπως γίνεται σε όλες τις σχολές πανελλαδικά, για να αξιοποιηθούν ως εκλογικοί κατάλογοι, παρά την αρχική προφορική δέσμευση του πρύτανη. 

- να μας εξασφαλίσει παραβάν για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Καθώς και την «περίεργη» σιωπή της για το αν θα μας παραχωρήσει αίθουσα για τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως έχει δεσμευτεί. 

Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους την διοικούσα επιτροπή της πρυτανείας του ΔΙΠΑΕ, την κοσμητεία της ΣΕΥ και το Υπουργείο Παιδείας για όποια προσπάθεια γίνει για την παρεμπόδιση των δημοκρατικών διαδικασιών του συλλόγου μας. Προτείνουμε σε όσους σκέφτονται να θέσουν επιπλέον εμπόδια στην διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, να πειράξουν φοιτήτριες και φοιτητές της ΣΕΥ, που θα θέσουν σε αμφισβήτηση τη νόμιμη διαδικασία του συλλόγου, να το ξεχάσουν. 

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας είμαστε αποφασισμένες/οι να υπερασπιστούμε τον σύλλογό μας και το δικαίωμά μας να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας, να οργανώσουμε την διεκδίκηση. 

Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Σχολής σε μαζικό ραντεβού στην κάλπη 4-5 και 7-8 Απρίλη!

Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ καταγγέλλει τα περιστατικά εκφοβισμού σε βάρος εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Σίνδος), από φοιτητές συγκεκριμένης παράταξης του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος.  

Από το πρωί σήμερα φοιτητές της πλειοψηφούσας φοιτητικής παράταξης στο ΔΙΠΑΕ, “φυλάνε” έξω από τα γραφεία διοικητικών υπαλλήλων για να μην παραδοθούν οι λίστες εκλογικών καταλόγων των φοιτητών της Σχολής ΣΕΥ.

Πριν λίγες μέρες, η προσωρινή διοίκηση του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής ΣΕΥ, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά νομιμοποίησης, ζήτησε από τον Κοσμήτορα της Σχολής, τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να διενεργήσουν εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα, στον νεοσύστατο Σύλλογο Φοιτητών της Σχολής, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική προσπάθεια να παρεμποδιστούν οι επερχόμενες εκλογές των φοιτητών, αρνείται την παροχή των στοιχείων, σε απόλυτη συνεργασία με την πλειοψηφούσα φοιτητική παράταξη. 

Μάλιστα, από το πρωί της Παρασκευής, φοιτητές της συγκεκριμένης παράταξης, έχουν πάρει θέση έξω από τα γραφεία των εργαζομένων στη Σχολή, ώστε να “προλάβουν” την παράδοση των εκλογικών καταλόγων.  

Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΕΥ και τη Διοίκηση του Ιδρύματος, να διώξουν άμεσα τους τραμπούκους φοιτητές από τα γραφεία μας!

Τους καλούμε να μην ενισχύουν με τις αποφάσεις τους αυτές τις απειλητικές συμπεριφορές, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το Πανεπιστήμιο! Σε διαφορετική περίπτωση, θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στους συναδέλφους μας!  

Αναρωτιόμαστε  εντέλει, ποιος διοικεί το ΔΙΠΑΕ; Τα θεσμικά όργανα διοίκησης των τμημάτων, των σχολών και αυτά του Ιδρύματος, ή η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη που τόσα χρόνια, 
«εξυπηρετεί» ως βραχίονας της Διοίκησης; 

Νομίζαμε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 είχαμε ξεμπερδέψει με αυτές τις πρακτικές, όταν είχαμε και τη διαβεβαίωση του Προέδρου της ΔΕ για το καταδικαστέο παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί τότε. Αλλά δεν πειράζει, ξέρουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας μόνοι μας όταν τα θεσμικά όργανα δε θέλουν να πράξουν τα αυτονόητα. 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται! Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον ρόλο τους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο! 

Απαιτούμε να παραδοθούν ΑΜΕΣΑ οι εκλογικοί κατάλογοι των φοιτητών στον νόμιμο Σύλλογο Φοιτητών της ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες του την επόμενη εβδομάδα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»