Εκπαίδευση 0

«Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση: Τράπεζα Θεμάτων και Νέα Προγράμματα Σπουδών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διαδικτυακή Ημερίδα για τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) τη φετινή σχολική χρονιά στο Λύκειο και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών

Το Παράρτημα Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ Σερρών) σε συνεργασία με τa παραρτήματα Αρκαδίας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηρακλείου, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κορίνθου, Ξάνθης, Ροδόπης, Φλώρινας και Χανίων της ΕΜΕ διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση: Τράπεζα Θεμάτων και Νέα Προγράμματα Σπουδών».

Η ημερίδα έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Μαθηματικά, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, για τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) τη φετινή σχολική χρονιά στο Λύκειο και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που πρόκειται να εφαρμοστούν από το σχολικό έτος 2023-2024 σε όλη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Καλούμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους καθηγητές Μαθηματικών που διδάσκουν σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην ημερίδα, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 6:00μ.μ. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι:

  • Η Τράπεζα Θεμάτων συναντά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών (Νίκος Τάσος, ΠΕ03, Σύμβουλος Β', Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

  • Η θέση της Γεωμετρίας στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αθανασία Μπαλωμένου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας)

  • Η Άλγεβρα και η Ανάλυση στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών του Λυκείου (Κωνσταντίνος Κορρές, ΠΕ03, 2ο ΓΕΛ Καισαριανής, ΣΕΠ ΕΑΠ, Επιστημονικός συνεργάτης ΑΣΠΑΙΤΕ & Γιώργος Καραβασίλης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας)

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜΕ Σερρών θεωρεί ότι η ημερίδα θα συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση και την προετοιμασία των συναδέλφων στις προγραμματιζόμενες εκπαιδευτικές αλλαγές και ευελπιστεί στην μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση