vote εκλογές αιρετών
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: «Λαγοί» της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη

Καταγγελία κατά των υπολοίπων παρατάξεων στην ΕΛΜΕ Δράμας ότι αποφάσισαν να συμμορφωθούν με το νόμο Χατζηδάκη, λαμβάνοντας απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 7 Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ.

Η παράταξη υποστηρίζει ότι οι άλλες παρατάξεις λειτουργούν σαν «λαγοί» της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη

Ολη η ανακοίνωση

Οι παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Δράμας ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, δείχνοντας αγαστή αντεργατική σύμπνοια και συνεργασία αποφάσισαν να βάλουν σε εφαρμογή το νόμο Χατζηδάκη και να συμμορφωθούν στα απαιτούμενα των διατάξεων του. Αφού πρώτα αποφάσισαν τον διορισμό τους από το πρωτοδικείο από 1/1/2022, την περίοδο δηλαδή που δεκάδες ΕΛΜΕ πραγματοποιούσαν εκλογές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ανανεωθεί η θητεία των Δ.Σ., στη συνέχεια πήραν ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 7 Απριλίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.

Ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος. Μάλιστα στην απόφαση τους ορίζονταν ποιες κατηγορίες συναδέλφων θα έπρεπε να ψηφίσουν υποχρεωτικά δια ζώσης (αναπληρωτές) και ποιοι θα είχαν τη δυνατότητα και της ηλεκτρονικής ψήφου (μόνιμοι)!

Είναι η πρώτη ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα που αποφασίζει να εφαρμόσει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Οι παρατάξεις του Δ.Σ. λειτούργησαν ως λαγοί της κυβέρνησης βάζοντας σε εφαρμογή το αντεργατικό αυτό έκτρωμα. Προσπέρασαν τον αγώνα δεκάδων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον εμβληματικό αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO, στην eFood, σε μια σειρά κλάδους που έχουν κουρελιάσει στην πράξη τον νόμο και με την ομόφωνη στάση τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου.

Αψήφησαν τόσο τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, όσο και του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που με καθαρό τρόπο έχουν καλέσει όλα τα σωματεία του Δημοσίου και της εκπαίδευσης να πραγματοποιήσουν τις εκλογές τους όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με βάση το καταστατικό τους και μόνο δια ζώσης, ακυρώνοντας στην πράξη τις διατάξεις του ν. Χατζηδάκη.

Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση αυτών των δυνάμεων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Δεν το κάνουν άλλωστε πρώτη φορά! Για τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) δεν έχουμε καμία αυταπάτη! Είναι συνεπείς στη στήριξη κάθε αντεργατικού μέτρου που ψηφίζεται! Έτσι κι αλλιώς η ΝΔ πατάει στο νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης (βλ. απεργοκτόνες διατάξεις Αχτσιόγλου – Βρούτση) για να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί μέγιστη υποκρισία η στάση της παράταξης των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που στα λόγια μιλάνε για απειθαρχία στον νόμο Χατζηδάκη και στην πράξη ψηφίζουν την εφαρμογή του (υπενθυμίζουμε ότι στην ΕΛΜΕ Δράμας έχουν 2 έδρες και είναι 2η δύναμη) στο όνομα δήθεν της νομιμότητας!

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην αξιολόγηση «άδειασαν» έναν ολόκληρο κλάδο παίζοντας ο καθένας το ρόλο του στην αναστολή της Απεργίας – Αποχής! Ειδικά στη ΔΟΕ αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχε η καθοριστική ψήφος των Παρεμβάσεων που υπερψήφισαν μαζί με ΔΑΚΕ και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ την αναστολή της απεργίας-αποχής, πειθαρχώντας σε όσα προβλέπει ο ν.Χατζηδάκη.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ήταν η μόνη συνδικαλιστική δύναμη που κατήγγειλε την απόφαση αυτή στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Μετά την ανάδειξη του ζητήματος αποφασίστηκε η αναβολή των εκλογών για τις 11 Μαΐου. Αυτές οι δυνάμεις, όμως, παραμένουν αμετανόητες! Ανακοίνωσαν ότι ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών θα ανακοινωθεί μετά την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ κατά του ν.Χατζηδάκη. Με άλλα λόγια είναι έτοιμες και πάλι να υποκλιθούν στη νομιμότητα και να εφαρμόσουν με «χέρια και με πόδια» το αντεργατικό έκτρωμα!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση τους
και να τους γυρίσει την πλάτη!

Όσο αφορά τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, η συζήτηση δεν είναι καινούργια, είναι παλιά και έχει πάντα τον ίδιο στόχο, την αποδυνάμωση της οργανωμένης δράσης και της πάλης των εργαζομένων αξιοποιώντας νέες μορφές χειραγώγησης τους.

Ο κλάδος απέρριψε με τη συντριπτική του αποχή τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καταδικάζοντας την απροκάλυπτη παρέμβαση του Υπουργείου, γιατί

  • καμία δημοκρατική διαδικασία δε διασφαλίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, με το πάτημα ενός κουμπιού μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από τον καναπέ του σπιτιού του,

  • κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της νοθείας και της παραποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων της «ηλεκτρονικής κάλπης». Ούτε φυσικά είναι διασφαλισμένη η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων και η εξασφάλιση της μοναδικότητας και της μυστικότητας της ψήφου,

  • δεν μπορεί να αποκλειστούν δυσκολίες στη σύνδεση του διαδικτύου ή πιθανότητα δυσλειτουργίας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ψηφοφόρων από τη διαδικασία.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με όλες τις δυνάμεις της παλεύει να δυναμώσει το κίνημα για το τσάκισμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του νόμου Χατζηδάκη που θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Κριτήριο της στάσης μας είναι η ενότητα του κλάδου και το μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στην απεργία στις 6 Απρίλη, οργανώνουμε την πάλη μας, μαζί με μαθητές και γονείς, με κάθε εργαζόμενο, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Δίνουμε αγώνα για την προστασία της ζωής μας, σε συνθήκες πανδημίας, μισθολογικής καθήλωσης και ακρίβειας. Ταυτόχρονα, απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Δεν συναινούμε να πληρώσουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Λέμε όχι στον πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών εις βάρος των λαών που πληρώνουν με το αίμα τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 11ΠΜ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

koutsoumpas
Νεοδιόριστοι: Τροπολογία στη Βουλή από το ΚΚΕ για την άμεση μονιμοποίησή τους
Τροπολογία:  «Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 2ετή ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία»
Νεοδιόριστοι: Τροπολογία στη Βουλή από το ΚΚΕ για την άμεση μονιμοποίησή τους
σεισμός
Τουρκία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι σεισμόπληκτες περιοχές - Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί
Ο αριθμός των νεκρών από τους δύο μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία και στη Συρία ξεπέρασε τους 5.000
Τουρκία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι σεισμόπληκτες περιοχές - Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί