farmaka
Ξεκινά μια σημαντική δράση που αφορά στη συγκέντρωση φαρμάκων, ληγμένων προς ανακύκλωση και μη ληγμένων, που δεν χρησιμοποιούνται προς διάθεση σε απόρους από εθελοντικές Οργανώσεις ιατρών

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 11:00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης του Α.Π.Θ. ξεκινά, συμβολικά, μία σημαντική δράση, που αφορά στη συγκέντρωση φαρμάκων (ληγμένων προς ανακύκλωση και μη ληγμένων, που δεν χρησιμοποιούνται προς διάθεση σε απόρους από εθελοντικές Οργανώσεις ιατρών).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και της Επιστημονικής Φοιτητικής Οργάνωσης «Aristotle Team of Pharmacy – A.T.P του Τμήματος Φαρμακευτικής και με αφετηρία το Α.Π.Θ. θα επεκταθεί, σταδιακά, σε όλη την πόλη.

Ως προς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δράσης στο Α.Π.Θ., έχουν κατασκευαστεί, σε πρώτο στάδιο, ειδικά κυτία με οπές, κλειδιά και σχετική σήμανση, που θα τοποθετηθούν σε είκοσι (20) σημεία – περάσματα σε διάφορα Τμήματα του Α.Π.Θ.

Εντός των κυτίων αυτών θα συλλέγονται φάρμακα (ληγμένα ή μη χρησιμοποιούμενα), τα οποία θα συγκεντρώνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, θα κατηγοριοποιούνται και θα αξιοποιούνται κατά περίπτωση.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00 όλα τα κυτία συλλογής φαρμάκων θα τοποθετηθούν σε ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης, όπου θα παρουσιαστούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και σε δημοσιογράφους, θα γίνουν σύντομες αναφορές για τον σκοπό της πρωτοβουλίας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν προς τοποθέτηση σε προκαθορισμένα σημεία Τμημάτων του Α.Π.Θ.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση φοιτητών και ευρύτερου κοινού για την ανάγκη ανακύκλωσης των φαρμάκων, στην στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τη χορηγία δωρεά φαρμάκων και στην ευρύτερη ιατροκοινωνική ευαισθητοποίηση των φοιτητών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
Νίκος Μιχαλολιάκος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός
Εισαγγελική πρόταση-ορόσημο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός