Σχολεία: Η χρηματοδότηση είναι υποχρέωση του κράτους-Αντιδράσεις για τα σχολεία «συνεδριακά κέντρα»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντιδράσεις από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών ενάντια στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που μετατρέπει τα σχολεία σε συνεδριακά κέντρα επί πληρωμή

Να αυξηθούν τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές και να υπάρχει πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει στα σχολεία να πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε συνεργασία με τρίτους φορείς επί πληρωμή. 

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να ενημερώσουν κάθε Σύλλογο Γονέων ότι εμείς οι γονείς δε δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας» αναφέρουν, τονίζοντας πως «η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους».

Ακολουθεί  η ανακοίνωση:

Συνέχεια στην παγίωση της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων έρχεται να δώσει η Κυβέρνηση αξιοποιώντας το νόμο 4823/2021. Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του προς τα σχολεία αναφέρει «είναι δυνατόν με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποιείται στον οικείο Δήμο, να διοργανώνονται και να υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωρολογίου διδακτικού προγράμματος και τη λήξη του ολοημέρου σχολείου, με ή χωρίς συνεργασία με τρίτους φορείς, εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (...) Τυχόν έσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές εισπράττονται από την αρμόδια σχολική επιτροπή και αποδίδονται στη σχολική μονάδα μέσω αυτής».

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να ενημερώσουν κάθε Σύλλογο Γονέων ότι εμείς οι γονείς δε δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων σε κάθε Σχολικό Συμβούλιο και Σχολική Επιτροπή ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και μπλοκάρουμε με τη δράση μας, όποια πρόταση έρθει για εμπορική χρήση του σχολείου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε σε λίγο να μας ζητάνε και χρήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία μας.

Θέλουμε σύγχρονα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία στην κοινότητα. Θέλουμε σχολεία ζωντανά και το απόγευμα, ως ανοιχτούς χώρους αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και των Δήμων και με μαζικούς διορισμούς μόνιμων σχολικών φυλάκων.

Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους !!!!

ΕΙΔΙΚΑ  στις  σημερινές  συνθήκες  με τις  αυξήσεις  στο  ηλεκτρικό  ρεύμα ,  φυσικό  αέριο και  στο  πετρέλαιο ,  πρέπει  με  ευθύνη της Κυβέρνησης να υπάρξει  ουσιαστική αύξηση στα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών. Αντιπαλεύουμε και ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια αυτονομίας και κατηγοριοποίησης της σχολικής μονάδας.

Αντιπαλεύουμε στην πράξη το σχολείο που ετοιμάζουν, ένα σχολείο που θα λειτουργεί με σπόνσορες και χορηγίες, επειδή διαχρονικά υποχρηματοδοτείται η Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες (2)
Τα Θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Όταν η Εξέταση Απομακρύνεται από το Σχολικό Βιβλίο. Γράμμα στους Θεματοδότες
Η Φυσική των δύο κόσμων: σχολικό βιβλίο και Πανελλαδικές - Μαθητές απέναντι σε θέματα που δεν συνάντησαν ποτέ στο σχολείο
Τα Θέματα Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Όταν η Εξέταση Απομακρύνεται από το Σχολικό Βιβλίο. Γράμμα στους Θεματοδότες
σοδα
Η «έξυπνη» χρήση της μαγειρικής σόδας στις γλάστρες που αλλάζει την κηπουρική στο μπαλκόνι
Φθηνή, φυσική και αποτελεσματική λύση για υγιέστερα φυτά, προστασία από μύκητες και περιορισμό παρασίτων
Η «έξυπνη» χρήση της μαγειρικής σόδας στις γλάστρες που αλλάζει την κηπουρική στο μπαλκόνι
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Όταν ο εξεταστής ξεχνά ότι είναι πρώτα παιδαγωγός
Ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού προς το καλύτερο. Μπορεί όμως και να αφήσει πληγές που θα το συνοδεύουν για χρόνια
Πανελλήνιες: Όταν ο εξεταστής ξεχνά ότι είναι πρώτα παιδαγωγός
πανελ
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι υποψήφιοι ζητούν να ακουστούν – Οι καταγγελίες για αστοχίες, ασάφειες και λάθη στα θέματα
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ίσως η μοναδική διαδικασία στην ελληνική εκπαίδευση όπου ακόμη και μία μονάδα μπορεί να κρίνει την εισαγωγή ή μη ενός...
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι υποψήφιοι ζητούν να ακουστούν – Οι καταγγελίες για αστοχίες, ασάφειες και λάθη στα θέματα