Αντιδράσεις από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών ενάντια στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που μετατρέπει τα σχολεία σε συνεδριακά κέντρα επί πληρωμή

Να αυξηθούν τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές και να υπάρχει πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει στα σχολεία να πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε συνεργασία με τρίτους φορείς επί πληρωμή. 

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να ενημερώσουν κάθε Σύλλογο Γονέων ότι εμείς οι γονείς δε δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας» αναφέρουν, τονίζοντας πως «η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους».

Ακολουθεί  η ανακοίνωση:

Συνέχεια στην παγίωση της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων έρχεται να δώσει η Κυβέρνηση αξιοποιώντας το νόμο 4823/2021. Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του προς τα σχολεία αναφέρει «είναι δυνατόν με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποιείται στον οικείο Δήμο, να διοργανώνονται και να υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωρολογίου διδακτικού προγράμματος και τη λήξη του ολοημέρου σχολείου, με ή χωρίς συνεργασία με τρίτους φορείς, εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (...) Τυχόν έσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές εισπράττονται από την αρμόδια σχολική επιτροπή και αποδίδονται στη σχολική μονάδα μέσω αυτής».

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να ενημερώσουν κάθε Σύλλογο Γονέων ότι εμείς οι γονείς δε δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων σε κάθε Σχολικό Συμβούλιο και Σχολική Επιτροπή ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και μπλοκάρουμε με τη δράση μας, όποια πρόταση έρθει για εμπορική χρήση του σχολείου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε σε λίγο να μας ζητάνε και χρήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία μας.

Θέλουμε σύγχρονα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία στην κοινότητα. Θέλουμε σχολεία ζωντανά και το απόγευμα, ως ανοιχτούς χώρους αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και των Δήμων και με μαζικούς διορισμούς μόνιμων σχολικών φυλάκων.

Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους !!!!

ΕΙΔΙΚΑ  στις  σημερινές  συνθήκες  με τις  αυξήσεις  στο  ηλεκτρικό  ρεύμα ,  φυσικό  αέριο και  στο  πετρέλαιο ,  πρέπει  με  ευθύνη της Κυβέρνησης να υπάρξει  ουσιαστική αύξηση στα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών. Αντιπαλεύουμε και ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια αυτονομίας και κατηγοριοποίησης της σχολικής μονάδας.

Αντιπαλεύουμε στην πράξη το σχολείο που ετοιμάζουν, ένα σχολείο που θα λειτουργεί με σπόνσορες και χορηγίες, επειδή διαχρονικά υποχρηματοδοτείται η Παιδεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ-Κεραμέως
Πώς στη φαντασία της Νίκης Κεραμέως η τραγωδία στα Τέμπη... δικαιώνει την πολιτική της!
Κεραμέως: Η αξιολόγηση στο δημόσιο είναι ένα από τα μηνύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Πώς στη φαντασία της Νίκης Κεραμέως η τραγωδία στα Τέμπη... δικαιώνει την πολιτική της!