Εκπαιδευτικοί Σάμου καλούν σε αντιπολεμική διαδήλωση στις 17/3
George Vitsaras / SOOC
Σε αντιπολεμική διαδήλωση καλούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου, την Πέμπτη 17/3

Σε διαδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία καλούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου, τονίζοντας χρειάζονται κοινοί αγώνες των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - διαδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 18:30 στην Πλατεία Καρλοβάσου.

Χαρακτηρίζουν ως επιτακτική ανάγκη, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι μαθητές να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας άδικος πόλεμος. Γίνεται για την χάραξη των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε δυο αντιδραστικές δυνάμεις και, όποια κι αν είναι η εξέλιξή του, οι λαοί μόνο θα χάσουν», όπως τονίζουν.

Αναλυτικά:

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία! Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό

Έξω οι βάσεις του θανάτου – Καμία εμπλοκή της χώρας,
ο τόπος και ο λαός μας να μην θυσιαστούν για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αντιδραστικού ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Είναι το αποτέλεσμα της επιθετικής στρατηγικής των ΗΠΑ να απωθήσουν – περικυκλώσουν ασφυκτικά τη Ρωσία. Αποτελεί απόδειξη ότι ο πόλεμος είναι νομοτελειακά συνυφασμένος με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Η Ουκρανία δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Το έδαφός της έχει γίνει πεδίο δράσης των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών ενώ κάτι αντίστοιχο επιδιώκει ο ρώσικος ιμπεριαλισμός.

Το σίγουρο είναι ένα. Όποια κι αν είναι η άμεση εξέλιξη του πολέμου, η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη για τους λαούς σε όλα τα επίπεδα:

  • Θα έχει φέρει πιο κοντά, πιο αναβαθμισμένη, πιο γενικευμένη, πιο αιματοβαμμένη την επόμενη σύγκρουση.
  •  Θα έχει εμπεδώσει στο εσωτερικό των κοινωνιών ένα φασίζον κλίμα στοχοποίησης «εξωτερικού» και «εσωτερικού» εχθρού, όπου κάθε αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική φωνή θα καταστέλλεται.
  •  Θα έχει ανοίξει την πόρτα για την τρελή κούρσα εξοπλισμών και φονικών όπλων ενώ οι λαοί θα στενάζουν από την φτώχεια.

Ταυτόχρονα, το σύστημα επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την καταγγελία της ρώσικης εισβολής ως πλυντήριο της πιο δολοφονική μηχανής του πλανήτη, του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Θα τρίζουν τα κόκαλα των εκατομμυρίων νεκρών από τα νατοϊκά σφαγεία σε όλο τον πλανήτη από τα κροκοδείλια δάκρυα των δυτικών για την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, ένα πραγματικό πογκρόμ έχει στηθεί απέναντι σε καθετί ρώσικο. Όλη αυτή η υστερία αποτελεί μια γενική πρόβα προετοιμασίας του φασιστικού κλίματος που επιδιώκει να διαμορφώσει το σύστημα για το ενδεχόμενο ενός άδικου πολέμου.

Υπάρχουν δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι. Ο αγώνας του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο αγώνας του Κόκκινου Στρατού στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αγώνας των Παλαιστινίων, του λαού του Βιετνάμ, οι εκατοντάδες εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σε όλη την γη ήταν δίκαιοι πόλεμοι!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας άδικος πόλεμος. Γίνεται για την χάραξη των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε δυο αντιδραστικές δυνάμεις και, όποια κι αν είναι η εξέλιξή του, οι λαοί μόνο θα χάσουν.

Και όταν οι ελέφαντες τσακώνονται, την πληρώνουν τα ποντίκια. Ένα από αυτά είναι και η χώρα μας. Η άρχουσα τάξη –πιστή υποτελής στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό-έχει παραδώσει όλη τη χώρα στην υπηρεσία των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία είναι σε άμεση εμπλοκή, αποκαλύπτοντας τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας, στη βάση της πολιτικής του «ανήκουμε στη Δύση», στη βάση της κυβερνητικής διακήρυξης «να χύσουμε το αίμα μας για τους Αμερικάνους».

Γι’ αυτό είναι απολύτως άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, ο λαός της χώρας να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

  •  Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία! Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
  •  Να συγκροτηθεί παντού και στη χώρα μας αντιπολεμικό –αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
  •  Καμία εμπλοκή της χώρας –καμία διευκόλυνση στην νατοϊκή πολεμική μηχανή.
  •   Έξω το ΝΑΤΟ - Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι – Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις
  •  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;