Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
Τα self test των μαθητών θα μειωθούν από δύο κάθε βδομάδα σε ένα ενώ μετά μετά το Πάσχα αναμένεται τα σταματήσει η διάθεση των self test γενικότερα.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν την πιθανότητα της μείωσης των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία από δύο την εβδομάδα σε ένα, ωστόσο για το θέμα αυτό αναμένεται να ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιστήμονες έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έως το Πάσχα, εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέπουν.

Μέχρι σήμερα οι μαθητές των σχολείων εμβολιασμένοι και μη, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο πραγματοποιούσαν self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Στις σκέψεις, ωστόσο, της επιτροπής είναι ο αριθμός των self test να μειωθεί και από δύο να γίνει ένα. 

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων εμβολιασμένοι και μη, όπως και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί έχουν παραλάβει ήδη από τα φαρμακεία τα δωρεάν 5 self test, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου 2022.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μονιμοποίηση εκπαιδευτικών
Εξώδικο σε Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης: Προχωρήστε σε άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, όπως επιβάλλουν οι τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείουπου άργησε: όταν το αυτονόητο γίνεται διεκδίκηση
Η μονιμοποίηση που άργησε: όταν το αυτονόητο γίνεται διεκδίκηση Η υπόθεση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020 και 2021 δεν...
Εξώδικο σε Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης: Προχωρήστε σε άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, όπως επιβάλλουν οι τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείουπου άργησε: όταν το αυτονόητο γίνεται διεκδίκηση
ΚΤΕΛ Χανίων
ΚΤΕΛ: Η ιστορία πίσω από το πιο γνωστό μέσο μετακίνησης στην Ελλάδα
Παρόλο που σχεδόν όλοι έχουν ταξιδέψει κάποια στιγμή με ΚΤΕΛ, ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή τη γνωστή ονομασία.
ΚΤΕΛ: Η ιστορία πίσω από το πιο γνωστό μέσο μετακίνησης στην Ελλάδα