ντουντούκα διαμαρτυρία
Φοιτητές και μαθητές διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στα Προπύλαια και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μαζί με τους μαθητές, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 12:00 στα Προπύλαια και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα στις 13:30.
 
Στο κάλεσμα τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:
 
"Όλοι τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην αντιπολεμική συναυλία στις 13:30 στο Σύνταγμα!

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!

ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Οι Φοιτητές της Αθήνας με τις αποφάσεις των Συλλόγων μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό!! Καταδικάζουμε τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά για την πολεμική αναμέτρηση με θύματα τους λαούς, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς της περιοχής. Ο ουκρανικός λαός πληρώνει εδώ και μία δεκαετία τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής, έχοντας από τη μία μεριά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα, στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις, και από την άλλη τη Ρωσίας, που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανίας και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και άλλων, εμπλέκεται άμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία! Μάλιστα η κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας, στέλνοντας όπλα, εντάσσοντας φρεγάτες στη συνοδεία γαλλικών και αμερικανικών αεροπλανοφόρων στο Αιγαίο και προετοιμάζοντας μέχρι και αποστολή ενόπλων δυνάμεων!! Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις όπως αποδεικνύει η εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών σε όλες τις χώρες, η τεράστια συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, οι απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών! Η Ελλάδα γίνεται έτσι θύτης άλλων λαών και χωρών, αλλά και  ελληνικός λαός μετατρέπεται σε θύμα, αφού γίνεται στόχος βαριών αντιποίνων!

Ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε χρόνο 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, την ίδια ώρα που εκτινάσσεται η ακρίβεια και η φτώχεια!!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, στο λαό της Ρωσίας και τους λαούς των υπόλοιπων χωρών με τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με το να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, απαιτώντας να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

 Διεκδικούμε:

lΝα σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

lΝα κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

lΚανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες που συνορεύουν με αυτήν.

lΝα σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Ήδη οι φοιτητές στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα με το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 1 Μάρτη! 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

11.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Γίωργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί μετά την εκλογική ήττα του 2023 και κατηγορεί την ηγεσία για αποφυγή απολογισμού
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
ipourgeio_paideias
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Προειδοποίηση ΠΟΣΥΠ: Κίνδυνος για ζωές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας