yppeth
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών» - Συνάντηση της ΠΕΑΔ με αρμόδια στελέχη

«Κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών», σημειώνει η ΠΕΑΔ, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με αρμόδια στελέχη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ένωση ζήτησε την άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς με επίκληση στην αναλογία 1:1 και περιορισμό του θεσμού του αναπληρωτή με αποκλειστική κάλυψη λειτουργικών κενών.

«Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω είναι πως στόχος του είναι να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κύριο μέλημά του είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών», σημειώνει η ΠΕΑΔ και καλεί τη Νίκη Κεραμέως να προβεί στις σχετικές δηλώσεις και δεσμεύσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η ΠΕΑΔ σε συνάντηση που πραγματοποίησε με το υπουργείο Παιδείας, τα αρμόδια τμήματα και τους συνεργάτες του για το φλέγον ζήτημα των μόνιμων διορισμών :

• Αναφέρθηκε εκτενώς στα κενά των εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υφίστανται στη δημόσια εκπαίδευση παρά τους σημαντικούς περσινούς διορισμούς.

• Παρουσίασε συνδυαστικά στοιχεία αφενός για τον σημαντικό αριθμό των οργανικών θέσεων που δεν καλύφθηκαν πέρυσι, αφετέρου για τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν και φέτος τη δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και την αθρόα αποχώρηση των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε πολύ αυξημένα νούμερα συνταξιοδοτήσεων. 

• Γνωστοποίησε στην υπουργό το μείζον ζήτημα των εκπαιδευτικών με πολύ μεγάλη προϋπηρεσία που παραμένουν ακόμη αναπληρωτές, λόγω των συνεχών αλλαγών του συστήματος μοριοδότησης και εστίασε στις κοινωνικές ανισότητες και τα υπαρκτά προβλήματα που εγείρει αυτό το γεγονός.

Ως εκ τούτου η ΠΕΑΔ αιτήθηκε:

• Άμεση κάλυψη όλων των κενών (περσινών και φετινών) με μόνιμους διορισμούς με επίκληση στην αναλογία 1:1 που διέπει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ανάγκη για συνεχή ροή διορισμών σε ετήσια βάση.

• Περιορισμό του θεσμού του αναπληρωτή με αποκλειστική κάλυψη λειτουργικών κενών.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω είναι πως στόχος του είναι να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κύριο μέλημά του είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών.

Με βάση τα παραπάνω η ΠΕΑΔ καλεί την Υπουργό μας, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις και δεσμεύσεις για τους μόνιμους διορισμούς και να κάνει σαφές το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωπονικο
Ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάδειξη της προπτυχιακής έρευνας στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η Διαδικτυακή Ημερίδα για την Ανάδειξη των Προπτυχιακών Ερευνητικών...

Ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάδειξη της προπτυχιακής έρευνας στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS
Η ΠΔΕ Κρήτης στην Ιταλία
Στη Φλωρεντία η ΠΔΕ Κρήτης: Προπαρασκευαστική συνάντηση για το Erasmus+
Στελέχη της ΠΔΕ Κρήτης επισκέφθηκαν την Τοσκάνη για δράσεις Job Shadowing και ανταλλαγή καλών πρακτικών με ιταλικά σχολεία
Στη Φλωρεντία η ΠΔΕ Κρήτης: Προπαρασκευαστική συνάντηση για το Erasmus+
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Δεν μας περισσεύει κανείς» - Οι νέες μεταγραφές και το μήνυμα Σκανδαλίδη
Οι νέες «μεταγραφές» του ΠΑΣΟΚ: Πρώην βουλευτές ΜέΡΑ25 και Ποταμιού, γιατροί, δικηγόροι και δήμαρχοι
ΠΑΣΟΚ: «Δεν μας περισσεύει κανείς» - Οι νέες μεταγραφές και το μήνυμα Σκανδαλίδη