Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Επιστολή στον Μητσοτάκη για το άνοιγμά τους: Θα υπάρξει δέσμευση ότι τον Αύγουστο θα έχουμε νέους πίνακες;
Επιστολή εκπαιδευτικών προς τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των πινάκων της ειδικής αγωγής

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, 

Με αφορμή το θέμα του ανοίγματος των πινάκων της ειδικής αγωγής θέλαμε να υποβάλλουμε την δυσαρέσκειά μας.

Ύστερα από τροποποίηση της ίδιας κ. Κεραμέως το κλείσιμο των πινάκων να διαρκεί δύο έτη γίνεται πλέον επίφοβο να επαναληφθούν λάθη παρελθόντος. Είμαστε πάνω από 4.000 αναπληρωτές εκτός πίνακα ή με πολύ χαμηλή θέση σε σχέση με τα προσόντα μας. Κάποιοι αναπληρωτές λόγω λαθών παράβολου χάνουν προϋπηρεσία, άλλοι έχουν βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής και μένουν εκτός πίνακα ενώ κάθε χρονιά εξαντλείται ο κύριος πίνακας.

Το αίτημα υπ’ αριθ. πρωτ. 167857/ΓΔ5/22-12-2021 εχει σταλεί και το Υπουργείο δεν δίνει καμία σαφή τοποθέτηση για το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης και παραπέμπει χιλιάδες συναδέρφους στον ΑΣΕΠ, με τη σειρά του ο ΑΣΕΠ έχει υπέρογκο φόρτο εργασίας. Έτσι το Υπουργείο δείχνει να μη συμμερίζεται καθόλου την προσωπική του ευθύνη.

Οι εκπαιδευτικοι τα τελευταία χρόνια με πάρα πολύ κόπο και χρόνο συλλέγουμε πτυχία λόγω προσοντολογίου και το πιο πιθανό να οδηγηθούμε στην ανεργία για 4ο έτος.

Η κ. Μακρή σε δηλώσεις της αντί να δώσει σαφή απάντηση στο θέμα που ταλαιπωρεί τόσους εκπαιδευτικούς έκανε ανάγνωση τη νομοθεσία χωρίς να απαντάει στο κύριο ερώτημα τόσων εκπαιδευτικών:

Θα τηρηθεί η νομοθεσία; Θα υπάρξει δέσμευση ότι τον Αύγουστο θα έχουμε νέους πίνακες και δεν θα ζήσουμε στο περιθώριο άλλη μια χρονιά;

Με την ψήφο μας σας δείξαμε εμπιστοσύνη και ενδεχομένως η πολιτική σας να ήταν αποτελεσματική σε κάποια θέματα όμως δυστυχώς η Παιδεία δεν ανήκει σε αυτά. Θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό να σας υπενθυμίσουμε τα αμέτρητα κενά, οι προσλήψεις που έγιναν και είχαν δρομολογηθεί χρόνια να γίνουν, δεν κάλυψαν ούτε το 10% , η ειδική αγωγή εξακολουθεί να βρίσκεται στο περιθώριο και πολλοί γονείς είναι σε απόγνωση.

Σας παρακαλούμε να δώσετε ένα τέλος στην ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και κάτ επέκταση στους γονείς αυτών των παιδιών που ζητάνε το αυτονόητο : εκπαιδευτικους ειδικής αγωγής στις θέσεις τους από την αρχή της χρονιάς με αξιοκρατικα κριτήρια επιλογής. 

Με εκτίμηση,

Εκπαιδευτικοί Ειδικης Αγωγής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών
Στην ερώτησή τους αναφέρονται στην τρίμηνη άδεια με αποδοχές σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποκτούν 3ο, 4ο ή...
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών
νοσοκομείο
Ρόδος: Από εγκεφαλίτιδα πέθανε η 5χρονη -Το δεύτερο παιδί που έχασε η ίδια οικογένεια
Tο πεντάχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί...
Ρόδος: Από εγκεφαλίτιδα πέθανε η 5χρονη -Το δεύτερο παιδί που έχασε η ίδια οικογένεια