Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το πρώτο στην Ελλάδα που εισάγει τεχνολογία Blockchain
Πρωτιά στην ψηφιακή μετάβαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, που εισάγει την τεχνολογία Blockchain για την πιστοποίηση των ψηφιακών εγγράφων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει ότι τα ψηφιακά έγγραφα του ιδρύματος που διακινούνται μέσω του διαδικτύου ή που θα εκδίδονται από το ίδρυμα προς τους φοιτητές ή τρίτους, δεν θα μπορούν να παραβιαστούν ή να αντιγραφούν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπρύτανης Ερευνών και Δια Βίου μάθησης- υπεύθυνος του ΕΛΚΕ, καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Στέργιος Μαρόπουλος «η πλατφόρμα Blockchain, διασφαλίζει την διακρίβωση της εγκυρότητας των ψηφιακών εγγράφων και πιστοποιητικών που εκδίδονται από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου και παράλληλα μειώνει, τόσο το κόστος των συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης, όσο και το χρόνο που απαιτούνταν στις υπηρεσίες για τον έλεγχο γνησιότητας».

Ο κ. Μαρόπουλος επεσήμανε ότι «είναι επιλογή μας να ενσωματώνουμε στην λειτουργία του ιδρύματος νέες τεχνολογικές τάσεις και πρακτικές στις ψηφιακές υπηρεσίες», και πρόσθεσε ότι μετά τον Ειδικό Λογαριασμό θα προχωρήσουν στην ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας «στην έκδοση των πιστοποιητικών σπουδών αλλά και των πτυχίων των φοιτητών του ιδρύματος». Για το θέμα των πτυχίων όπως επεσήμανε «θα χρειαστεί η συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας».

Τέλος ο κ. Στέργιος Μαρόπουλος φρόντισε να υπογραμμίσει ότι σε σύντομο διάστημα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την ψηφιακή του Μετάβαση και «να εξελιχθεί σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα προς όφελος των φοιτητών του, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της Κοινωνίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
Τι αποκάλυψαν τα αποτελέσματα DNA – Ο 57χρονος πατέρας της 31χρονης ταυτοποιείται και ως βιολογικός πατέρας του παιδιού της
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
sxolikes_monades.jpg
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
Νέος σχεδιασμός για τις ΣΜΕΑΕ: Ριζικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
τράπεζες
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Νέο μοντέλο με κοινόχρηστα ΑΤΜ εξετάζουν οι τράπεζες, με στόχο την κατάργηση προμηθειών και χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Έβρος
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
Εδώ και εβδομάδες μεταφέρονται καθημερινά νερό και τροφή στη νησίδα των 17.000 στρεμμάτων (video)
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς