oikonomou
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Σε μόλις 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της Επικράτειας δεν υπήρξε αξιολόγηση, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου - Απειλές για κυρώσεις σε βάρος όσων απέχουν - Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανταποκρίθηκε στις διαδικασίες της αξιολόγησης το 99,2% των σχολείων της χώρας. Μόλις ένα ποσοστό 0,8%, δηλαδή σε 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της Επικράτειας δεν υπήρξε αξιολόγηση και προφανώς θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

«Διαπιστώνουμε, λοιπόν, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι παρά τις Κασσάνδρες, τις αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες και την διαρκή απόπειρα ορισμένων -λίγων- να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να αντισταθούν σε αυτά τα βήματα προόδου, οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία ανταποκρίθηκαν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εισαγωγή της ρομποτικής στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για εξασφάλιση 177.000 σετ ρομποτικής για όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου. «Με τον τρόπο αυτό ανάμεσα στα άλλα θα μπορούμε να επιτύχουμε την εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία και την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, την ανάπτυξη δηλαδή δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων μέσα σε αυτό το οικοσύστημα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιότητας, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται και η στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν για τις κυρώσεις και τις ποινές σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση. 

Τέσσερις ΣΕΠΕ της Αττικής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε υπερήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Κανείς να μην τολμήσει να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην απεργία! Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων μας και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό. Οφείλει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο να πάρει θέση».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Α' Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας.

Την προκήρυξη απεργίας - αποχής από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση και στα «χουντόχαρτα Κόπτση-Κεραμέως», ζητά από την πλευρά της η Ριζοσπαστική Κίνηση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Η δε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζητά από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ «να στηρίξουν με όλα τα μέσα τους συναδέλφους, να οργανώσουν την ενιαία απάντηση του κλάδου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε