Κενά εκπαιδευτικών: Χωρίς καθηγητές το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Κατάλυση της λειτουργίας του καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων -Το θέμα των εκπαιδευτικών κενών έφερε στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης

Στη Βουλή έφερε ο Γ. Ραγκούσης την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για κατάλυση της λειτουργίας του Σχολείου εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών χορού, κινηματογράφου και Θεάτρου

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Γιάννης  Ραγκούσης καλεί την κα Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στην από 16/2/2022 καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στην επιστολή-καταγγελία ο Σύλλογος ζητάει απαντήσεις, διότι καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως Καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού,  κιν/φου και θεάτρου δε διδάσκονται το μισό χρόνο εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών αυτών των ειδικοτήτων.  

 Επιπλέον, ο Σύλλογος  επισημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. Επίσης, αναφέρει ότι μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργειά τους, σε περίπτωση  που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους. 

Ακολουθεί η Αναφορά: 

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την  από 16/2/2022 επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την  καταθέτει ως αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις, διότι καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως Καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού,  κιν/φου και θεάτρου δε διδάσκονται το μισό χρόνο εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών αυτών των ειδικοτήτων. 

Στην επιστολή  του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει, μεταξύ άλλων:  

  1. Θεωρούμε πολύ σημαντικό η σχολική χρονιά να ξεκινάει χωρίς κενά σε καθηγητές και ιδιαίτερα χωρίς κενά σε καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου-θεάτρου. 
  2. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές του συγκεκριμένων τεχνών και να υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας με τις μισές ώρες κενές σε διδασκαλία. 
  3. Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού , κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. 
  4.  Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου σε καθηγητές με ωρομίσθιους, που οι διαδικασίες πρόσληψής τους θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη του σχολικού έτους.  
  5. Μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. 
  6. Θεωρούμε αδιανόητο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση  και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια μας, σε περίπτωση  που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα