Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη
Σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μπογιές, μαρκαδόρους και παιχνίδια- Δείτε τα σημεία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών

Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς να ανταποκριθούν στην προσπάθεια τους και να  στηρίξουν τα προσφυγόπουλα με τα παρακάτω σχολικά είδη: σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μπογιές, μαρκαδόρους και παιχνίδια. 

Οι συναντήσεις για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών είναι στο  1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης την Πέμπτη 17/2 και την Παρασκευή 18/2 και ώρες 2.30 μμ – 3.30 μμ και το Σάββατο 19/2 από τις 12μ. – 1 μμ.

Η ημέρα επίσκεψης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα ανακοινωθεί.

«Στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν είτε στο καμπ  Διαβατών είτε σε σπίτια. Παρά  τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην καθημερινότητά τους και  στο σχολείο, αυξημένες σε τεράστιο βαθμό λόγω πανδημίας, γι’ αυτούς το σχολείο είναι η αχτίδα φωτός στο δρόμο της ελπίδας  στο μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τη λάμψη της μόρφωσης και της ελπίδας και γι’ αυτά τα παιδιά, ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό  και τις φασιστικές πρακτικές που επιδιώκουν να θέσουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα  αυτό» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. 

«Το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ συνεχίζει να διεκδικεί τη διάθεση όλου του απαραίτητου προσωπικού για τα τμήματα υποδοχής  το οποίο ακόμη δεν έχει προσληφθεί και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων μαθητών μας. Σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη Διεύθυνση Β/θμιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση έθεσε την υποχρέωση της πολιτείας για τη  διασφάλιση  συνθηκών που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες μαθητές να παρακολουθούν το σχολείο με ασφάλεια.

Ακόμη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του αποφάσισε επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ των Διαβατών, στήριξη των προσφύγων μαθητών μας και προσφορά σχολικών ειδών. Οι πρόσφυγες μαθητές μας από το καμπ Διαβατών πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση από φασιστικές ομάδες.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας αυτή, όπως πολλές φορές έχουν κάνει μέχρι τώρα. Σε κάθε σχολείο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη.

Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς να ανταποκριθούν στην προσπάθεια μας και να  στηρίξουν τα προσφυγόπουλα με σχολικά είδη». 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια